Shibuya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Shibuya
渋谷区
Distrik Istimewa
Kota Shibuya
Perlintasan di malam hari
Perlintasan di malam hari
Gendéra Shibuya
Gendéra
Letak Shibuya di Tokyo
Letak Shibuya di Tokyo
Shibuya is located in Jepang
Shibuya
Shibuya
 
Koordhinat: 35°39′50.53″N 139°41′53.56″E / 35.6640361°N 139.6982111°E / 35.6640361; 139.6982111Koordhinat: 35°39′50.53″N 139°41′53.56″E / 35.6640361°N 139.6982111°E / 35.6640361; 139.6982111
Negara Jepang
Region Kantō
Prefecture Tokyo
Pamaréntahan
 • Mayor Ken Hasebe (since April 2015)
Laladan
 • Gunggung 15,11 km2 (583 sq mi)
Cacah warga (May 1, 2016)
 • Gunggung 221.801
 • Pepadhet 14.679,09/km2 (3,801,870/sq mi)
Zona wektu Japan Standard Time (UTC+9)
City office 150-8010 Shibuya 1-18-21, Shibuya-ku, Tokyo
Situs wèb www.city.shibuya.tokyo.jp

Shibuya (渋谷区 Shibuya-ku?) punika dhistrik khusus ing Tokyo, Jepang.

Ing tanggal 1 Mèi 2016, udakara dhistrik iki duwé 221.801 cacah jiwa lan kapadhatan panduduk 14.679,09 wong per km2 (38.018,7 per mil persegi). Gunggung jembaré 15.11 km2 (5.83 mil persegi).

Saliyané jeneng dhistrik, "Shibuya" uga kanggo njenengi kawasan blanja kang ngubengi Stasiyun Shibuya, salah sawijining stasiyun sepur paling rame sak-Tokyo. Kawasan iki misuwur minangka salah sawijining punjering mode Jepang, bakuné kanggo kawula nom, lan minangka kawasan 'kehidupan malam' utama.

Sujarah[besut | besut sumber]

Mbiyen, Shibuya mung ana siji omah, ya iku omahé Bangsawan Edo. Dina ngadeké dhistrik khusus Shibuya ya iku 15 Maret 1947.

Géografi[besut | besut sumber]

Shibuya ing taun 1952

Shibuya kalebu laladan kang akèh laladan komersial kaya ta Daikanyama, Ebisu, Harajuku, Hiroo, Higashi, Omotesandō, Sendagaya, lan Yoyogi.

Dhistrik[besut | besut sumber]

  • Hatagaya
    • Sasazuka, Hatagaya, Honmachi
  • Yoyogi
    • Uehara, Ōyamachō, Nishihara, Hatsudai, Motoyoyogichō, Tomigaya, Yoyogi-kamizonochō
  • Sendagaya
    • Sendagaya, Jingūmae
  • Ebisu-Ōmukai
    • Kamiyamachō, Jinnan, Udagawachō, Shōtō, Shinsenchō, Maruyamachō, Dōgenzaka, Nanpeidaichō, Sakuragaokachō, Hachiyamachō, Uguisudanichō, Sarugakuchō, Daikan'yamachō, Ebisunishi, Ebisuminami
  • Hikawa-Shimbashi
  • Shibuya, Higashi, Ebisu, Hiroo

Pulitik lan pamaréntah[besut | besut sumber]

Dewan kutha Shibuya nduwéni 43 anggota kapilih. Walikotané asamané Toshitake Kuwahara, lan partai pulitik kang ana ya iku Partai Demokratik Liberal lan Komeito.

Papan plesir lan panggonan kang ngemu sujarah[besut | besut sumber]

Yoyogi Park
Yoyogi Nasional Gymnasium
Omotesandō
Hotel katresnanan ing Dōgenzaka

Laladan Ijo[besut | besut sumber]

  • Kuil Meiji, kuil Shinto darmabakti kanggo jiwa Kaisar Meiji lan Permaisuri Shōken, diubengi déning 700.000 m2 alas.
  • Kawasaki Gyoen (Sendagaya), bekas kebon kamaharajan saiki dibukak kanggo umum sebagai taman.
  • Yoyogi Park

Wewangunan[besut | besut sumber]

  • Shibuya 109, papan misuwur kanggo anak muda Jepang.
  • Universitas Perserikatan Bangsa-Bangsa
  • Bunkamura, kompleks téater lan konser
  • Menara Cerulean, wangunan paling inggil ing area Stasiyun Shibuya
  • Taman Panggonan Yebisu (Ebisu)
  • National Noh Theatre (Sendagaya)
  • Teater Nasional Hatsudai (Hatsudai)
  • NHK Broadcasting Tengah, markas NHK radio, televisi, lan satelit sistem broadcasting
  • Wangunan NTT Docomo Yoyogi, wangunan paling inggil katelu ing Tokyo, sawisé Empire State Building
  • Omotesandō, pusat perbelanjaan, rampung ing taun 2006
  • Kawasaki Kidul Teras (Sendagaya)
  • Takashimaya Times Square (Sendagaya), salah siji departemen paling gedhé toko ing Jepang
  • Tokyo Metropolitan Gymnasium (Sendagaya)
  • Tokyo Camii, masjid paling gedhé ing Jepang
  • Tokyo Baptist Church
  • Yoyogi Nasional Gymnasium, dirancang kanggo Olimpiade 1964 déning Kenzo Tange.

Dalan-dalan[besut | besut sumber]

  • Aoyama Dōri, utama east-west thoroughfare
  • Pusat Gai
  • Dōgen-zaka, dalan ing tengah Shibuya kanthi misuwur amarga anané klub bengi lan hotel
  • Komazawa Dōri[1]
  • Kōen Street, ing tengah Shibuya antarané Stasiyun Shibuya lan Yoyogi Park
  • Meiji Dōri
  • Miyamasu-zaka
  • Nonbei-Yokocho
  • Omotesandō
  • Spanyol-zaka
  • Takeshita Werna
  • Yamanote Werna
  • Shibuya
  • Ebisu
  • Harajuku
  • Hiroo
  • Sendagaya
  • Yoyogi

Panyabrangan Shibuya[besut | besut sumber]

Panyabrangan Shibuya

Shibuya punika misuwur kanggo sawijining papan nyebrang. Iku dumunung ing ngarepé Stasiyun Hachikō Shibuya lan kendaraan mandheg ing kabeh pituduh kanggo ngidini wong-wong lewat persimpangan. Patung Asu Hachikō manggon ing antarané stasiyun lan persimpangan, tansah ramé.

Telung TV gedhé dipasang ing toko wangunan ing sacedhaké papan nyebrang, uga akèh iklan pratandha. Ing Starbucks madhep nyebrang uga salah siji saka paling sibuk ing donya.[2]

Panyabrangan Shibuya asring dinggo latar filem lan televisi kang njupuk panggonan ing Tokyo, kayata Lost in Translation,[3] Fast and Furious: Tokyo Drift, lan Resident Evil: Afterlife lan Retribution, uga kanggo latar wuri giyaran warta domestik lan internasional.[4] Pelukis Kontemporer Inggeris Carl Randall (kang manggon 10 taun ing Tokyo minangka dadi artis) nggambaraké 'Shibuya', lan dipamerké ing National Potret Gallery ing London 2013.[5][6][7]

Ing sisih kidul-kulon saka stasiyun Shibuya ana panggonan patemon populer liyané karan "Moyai". Patung Moai iki diwenehi kanggo Shibuya déning wong-wong saka Pulo Niijima ing taun 1980.

Jalur[besut | besut sumber]

Stasiyun utama ing Shibuya punika Stasiyun Shibuya.

  • JR East
    • Jalur Yamanote: Stasiyun Shinjuku, Yoyogi, Harajuku, Shibuya, lan Ebisu
    • Jalur Chūō Line (Rapid), Chūō-Sōbu : Stasiyun Shinjuku, Yoyogi, lan Sendagaya
    • Jalur Saikyō Line, Jalur Shōnan-Shinjuku: Stasiyun Shinjuku, Shibuya, lan Ebisu
  • Tokyo Metro
    • Jalur Ginza: Stasiyun Shibuya
    • Jalur Marunouchi: Stasiyun Shinjuku
    • Jalur Hibiya: Stasiyun Ebisu Station
    • Jalur Chiyoda: Stasiyun Meiji Jingūmae, Yoyogi Kōen, lan Yoyogi Uehara
    • Jalur Hanzōmon: Stasiyun Shibuya
    • Jalur Fukutoshin: Stasiyun Shibuya, Meiji Jingūmae, lan Kitasandō
    • Jalur Toei Shinjuku: Stasiyun Akebonobashi, Shinjuku-sanchōme, lan Shinjuku
  • Tokyo Metropolitan Bureau of Transportation
    • Jalur Toei Shinjuku: Stasiyun Shinjuku
    • Jalur Toei Ōedo: Stasiyun Shinjuku, Yoyogi, lan Kokuritsu Kyogi-jo
  • Tokyu Corporation
    • Jalur Tōyōko: Stasiyun Shibuya lan Daikanyama
    • Jalur Den-en-toshi: Stasiyun Shibuya lan Ikejiri Ohashi
  • Keio Corporation
    • Jalur Inokashira: Stasiyun Shinjuku, Shibuya, lan Shinsen
    • Jalur Keiō: Stasiyun Shinjuku lan Sasazuka
    • Jalur Keiō New: Stasiyun Shinjuku, Hatsudai, Hatagaya, lan Sasazuka
  • Jalur Odakyu Electric Railway Odawara: Stasiyun Shinjuku, Minami Shinjuku, Sangubashi, Yoyogi Hachiman, lan Yoyogi Uehara
  • Jalur The Imperial Platform, dinggo kulawarga imperial Jepang nalika ana acara kang langka, kapernah ing sadawané jalur Yamanote, kang cedhak karo Stasiyun Harajuku ing Sendagaya 3-chome.

Highway[besut | besut sumber]

  • Shuto Expressway
    • No. 3 Shibuya Auto (Tanimachi – Yoga)
    • No. 4 Kawasaki Auto (Miyakezaka – Takaido)
  • Embong Negara
    • Auto 20, Kōshū Kaidō
    • Auto 246, kanthi jeneng lokal Aoyama-dōri lan Tamagawa-dōri

Ékonomi[besut | besut sumber]

Wangunan NTT DoCoMo Yoyogi

Sawetara perusahaan kang kantor punjeré ana ing Shibuya, ya iku:

Calpis,[8] Casio,[9] Mixi,[10] Niwango,[11] lan Tokyu Corporation.[12] East Japan Railway Company,[13] lan Taito Corporation pernahé ing Yoyogi, Shibuya.[14] 81 Produce pernahé manggon ing Tomigaya, Shibuya.[15][16]

Perusahaan[besut | besut sumber]

  • Amway Jepang
  • Coca-Cola Jepang
  • Cyber Agen Ltd.
  • Dreamusic Digabung: label rekaman
  • East Japan Railway Company (JR Wétan) (Yoyogi)
  • Longkangan Ing Jepang
  • GlaxoSmithKline
  • Ito En Ltd.: pembotol teh, kopi, ombenan sayur-sayuran lan omben-omben
  • Jupiter: studio pangembangan video game lan piranti atos
  • Kentucky Fried Chicken Jepang Ltd.
  • NHK (Nippon Hoso Kyokai) (NHK Broadcasting Center)
  • Nippon Makutha Cathetan Co., Ltd.: Perusahaan label rekaman Jepang
  • PPG Industri: produsèn saka industri kemul
  • Sapporo Breweries Winates
  • Teichiku Cathetan: label rekaman
  • Trend Micro Jepang: piranti lunak keamanan perusahaan

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Kunaicho |The Imperial Palace and other Imperial Household Establishments
  2. ^ Nakagawa, Ulara. "15 sights that make Tokyo so fascinating". CNNGo.com. Dijupuk 3 December 2011. 
  3. ^ Glionna, John M. (2011-05-23). "Japan's orderly Shibuya Scramble". Los Angeles Times. Dijupuk 2011-08-28. 
  4. ^ "渋谷駅ハチ公口交差点前「QFRONT」ビル壁面の大型ビジョン「Q’S EYE」をリニューアル!(2013/7/11)". Tokyu. 2013-11-07. Dijupuk 2014-02-07. 
  5. ^ BBC World Service: World Update. ‘Carl Randall - Painting the faces in Japan's crowded cities’., 2016 
  6. ^ ‘Carl Randall's Japan - the best BP Travel Award Exhibition ever!’., 2012 
  7. ^ 'Shibuya drawing’., 2012 
  8. ^ "Company Outline." Calpis. Retrieved on February 12, 2010.
  9. ^ "Corporate." Casio. Retrieved on February 25, 2009
  10. ^ "Company Overview." Mixi. Retrieved on April 3, 2012. "Headquarter address Sumitomo Fudosan Shibuya First Tower 7F, 1-2-20 Higashi, Shibuya-ku, Tokyo, 150-0011, Japan"
  11. ^ "会社情報." Niwango. Retrieved on February 26, 2011. "〒150-0001 東京都渋谷区神宮前1-15-2 ニコニコ本社ビル."
  12. ^ "会社概要." Tokyu Corporation. Retrieved on November 27, 2009.
  13. ^ East Japan Railway Company. "JR East Corporate Data". Dijupuk 20 June 2009. (ing basa Inggris)
  14. ^ "Company Overview." Taito Corporation. Retrieved on January 30, 2011. "Head Office 15F, Shinjuku Bunka Quint Bldg,3-22-7 Yoyogi,Shibuya-ku,Tokyo 151-8648,JAPAN."
  15. ^ "株式会社81プロデュース 会社概要." 81 Produce. Retrieved on April 5, 2010.
  16. ^ "株式会社81プロデュース アクセスマップ." 81 Produce. Retrieved on April 5, 2010.

Pranala njaba[besut | besut sumber]