Nippon Budokan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Nippon Budokan (日本武道館)
Budokan
Nippon Budokan 2010.jpg
Nippon Budokan Hall Main entrance
Lokasi 2-3 Kitanomarukōen, Chiyoda, Tokyo 102-8321, Japan
Koordinat 35°41′36″N 139°45′00″E / 35.69333°N 139.75000°E / 35.69333; 139.75000
Dibuat 1964
Dibuka 3 Oktober 1964
Pemilik The Nippon Budokan Foundation
(財団法人 日本武道館)
Biaya konstruksi 2 milyar yèn
(5,6 juta dolar AS padha taun 1964)
Arsitèk Takenaka Corporation
Kontraktor umum Takenaka Corporation
Kapasitas 14.000

Nippon Budokan (日本武道館?) ya iku gedung aula serbaguna ing pusat kutha Tokyo, Jepang. Liyane kui uga kanggo konser, gedung sing diresmikan 3 Oktober 1964. Kanggo akèhé warga luar nagari, Budokan sinonim kaliyan panggon kanggo konser musik cadas kang gedhé. The Beatles ngadaake debut Jepange ing panggon iki[1]. Ing Nippon Budokan uga dadi panggonan ngdaake album At Budokan.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]