Nippon Budokan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nippon Budokan (日本武道館)
Budokan
Nippon Budokan 2010.jpg
Nippon Budokan Hall Main entrance
Lokasi2-3 Kitanomarukōen, Chiyoda, Tokyo 102-8321, Japan
Koordinat35°41′36″N 139°45′00″E / 35.69333°N 139.75000°E / 35.69333; 139.75000
Dibuat1964
Dibuka3 Oktober 1964
PemilikThe Nippon Budokan Foundation
(財団法人 日本武道館)
Biaya konstruksi2 milyar yèn
(5,6 juta dolar AS padha taun 1964)
ArsitèkTakenaka Corporation
Kontraktor umumTakenaka Corporation
Kapasitas14.000

Nippon Budokan (日本武道館?) ya iku gedung aula serbaguna ing pusat kutha Tokyo, Jepang. Liyane kui uga kanggo konser, gedung sing diresmikan 3 Oktober 1964. Kanggo akèhé warga luar nagari, Budokan sinonim kaliyan panggon kanggo konser musik cadas kang gedhé. The Beatles ngadaake debut Jepange ing panggon iki[1]. Ing Nippon Budokan uga dadi panggonan ngdaake album At Budokan.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]