Nippon Budokan

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Nippon Budokan (日本武道館)
Budokan
Nippon Budokan 2010.jpg
Nippon Budokan Hall Main entrance
Lokasi 2-3 Kitanomarukōen, Chiyoda, Tokyo 102-8321, Japan
Koordinat 35°41′36″N 139°45′00″E / 35.69333°L 139.75000°W / 35.69333; 139.75000
Dibuat 1964
Dibuka 3 Oktober 1964
Pemilik The Nippon Budokan Foundation
(財団法人 日本武道館)
Biaya konstruksi 2 milyar yen
(5,6 juta dolar AS pada tahun 1964)
Arsitèk Takenaka Corporation
Kontraktor umum Takenaka Corporation
Kapasitas 14.000

Nippon Budokan (日本武道館?) ya iku gedung aula serbaguna ing pusat kota Tokyo, Jepang. Liyane kui uga kanggo konser, gedung sing diresmikan 3 Oktober 1964. Kanggo akehe warga luar negeri, Budokan sinonim kalian panggon kanggo konser musik cadas kang gedhe. The Beatles ngadaake debut Jepange ing panggon iki[1]. Ing Nippon Budokan uga dadi panggonan ngdaake album At Budokan.

Catetan Sikil[besut | besut sumber]

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Nippon Budokan ing Wikimedia Commons.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nippon_Budokan&oldid=985175"