Tokyo Metro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tokyo Metro
Tokyo Metro combined logo.svg
Katerangan
Jeneng asli東京メトロ
Tōkyō Metoro
BakuTokyo Metro Co., Ltd.
PapanKawasan metropolitan Tokyo, Jepang
Jinis angkudanRapid transit
Cacah jalur9[1]
Cacah stasiun180[1]
Panumpak dinan6.84 yuta (FY2014)[2]
Situs wèbTokyo Metro
Operasi
OperatorTokyo Metro Co., Ltd.
(swasta kabushiki gaisha diduweni dening Government of Japan (53.42%) lan Tokyo Metropolitan Government (46.58%))
Tèhnis
Dawané sistem195.1 km (121.2 mi)[1]
Track gauge1.067 mm (3 ft 6 in)
1.435 mm (4 ft 8 12 in) kanggo jalur Ginza & Marunouchi
System map

Tokyo metro map ja - Tokyo Metro lines.png
Jalur Tokyo Metro (Jalur JR lan Toei ditampilake kanthi warna samar.)

Tokyo Metro (東京メトロ Tōkyō Metoro?) yaiku rapid transit system utama ing Tokyo, Jepang, dilakokno dening Tokyo Metro Co. Sanajan dudu siji-sijine sistem transit sing cepet sing dioperasikake ing Tokyo, sistem iki nduwe penumpang sing luwih dhuwur ing antarane Tokyo subway: ing 2014, Tokyo Metro duwe penumpang rata-rata saben dina 6.84 yuta, dene sistem liyane, Toei Subway, duwe 2,85 yuta penumpang rata-rata saben dina.[2][3]

Jalur[besut | besut sumber]

Tokyo Metro duwe 9 jalur kanthi dawane rute 195.1 kilometers (121.2 mi).[1]

Dhaptar jalur Tokyo Metro[besut | besut sumber]

Warna jalur Tandha Nomer jalurN Jalur Basa Jepang Rute Stasiun Dawa (km)[1] Dibukak Rel Sumber listrik
orange G Jalur 3 Jalur Ginza 銀座線 ShibuyaAsakusa 19 14.3 km (8.9 mi) 1927 1.435 mm (4 ft 8 12 in) 600 V DC,
rel katelu
red M Jalur 4 Jalur Marunouchi 丸ノ内線 OgikuboIkebukuro 25 24.2 km (15.0 mi) 1954
Mb Jalur cabang Marunouchi 丸ノ内線分岐線 Nakano-SakaueHōnanchō 4 3.2 km (2.0 mi) 1962
silver H Jalur 2 Jalur Hibiya 日比谷線 Naka-MeguroKita-Senju 22 20.3 km (12.6 mi) 1961 1.067 mm (3 ft 6 in) 1,500 V DC,
Listrik aliran dhuwur
sky T Jalur 5 Jalur Tōzai 東西線 NakanoNishi-Funabashi 23 30.8 km (19.1 mi) 1964
green C Jalur 9 Jalur Chiyoda 千代田線 Yoyogi-UeharaKita-Ayase 20 24.0 km (14.9 mi) 1969
gold Y Jalur 8 Jalur Yūrakuchō 有楽町線 WakōshiShin-Kiba 24 28.3 km (17.6 mi) 1974
purple Z Jalur 11 Jalur Hanzōmon 半蔵門線 ShibuyaOshiage 14 16.8 km (10.4 mi) 1978
emerald N Jalur 7 Jalur Namboku 南北線 MeguroAkabane-Iwabuchi 19 21.3 km (13.2 mi) 1991
brown F Jalur 13 Jalur Fukutoshin 副都心線 WakōshiShibuya 16 11.9 km (7.4 mi)A 1994
Total: 180 195.1 km (121.2 mi)  

N Cathetan: Nomer jalur mung kanggo panggunaan internal lan ora kadhaptar ing peta sepur ngisor lemah. A Cathetan: Ora kalebu 8.3 km (5.2 mi) ing antarane Wakoshi lan Kotake-mukaihara sing dibagi karo Jalur Yurakucho.[1]

Liwat layanan menyang jalur liyane[besut | besut sumber]

Jalur Liwat Jalur
GJalur Ginza -
MJalur Marunouchi
HJalur Hibiya TSJalur Tobu Skytree

TNJalur Tōbu Nikkō (Kita-SenjuMinami-Kurihashi lan Tōbu-Dōbutsu-Kōen)

TJalur Tōzai JBJR East Jalur Chūō-Sōbu (Jalur Chūō Main) ({{STN|Nakano|Tokyo}Mitaka)
JBJalur JR East Chūō-Sōbu (Jalur Sōbu Main) (Nishi-FunabashiTsudanuma)

TRJalur Toyo Rapid (Nishi-FunabashiTōyō-Katsutadai)

CJalur Chiyoda OHJalur Odakyu Odawara

OTJalur Odakyu Tama (Yoyogi-UeharaKarakida lan Isehara)

JLJR East Jalur Jōban (AyaseToride)
YJalur Yūrakuchō TJJalur Tōbu Tōjō (WakōshiOgawamachi)

SeibuIkebukuro.svgJalur Seibu Ikebukuro liwat SeibuIkebukuro.svgJalur Seibu Yūrakuchō (Stasiun Kotake-MukaiharaHannō)

ZJalur Hanzōmon DTJalur Tōkyū Den-en-toshi (ShibuyaChūō-Rinkan)
TSJalur Tobu Skytree

TNJalur Tobu Nikkō

TI Jalur Tobu Isesaki (OshiageTōbu-Dōbutsu-Kōen, Minami-Kurihashi lan Kuki)

NJalur Namboku MGJalur Tokyu Meguro (MeguroHiyoshi)
SRJalur Saitama Rapid Railway (Akabane-IwabuchiUrawa-Misono)
FJalur Fukutoshin Jalur Tōbu lan Seibu (stasiun sing padha kanggo jalur Yūrakuchō)
Number prefix Minatomirai.PNGJalur Minatomirai liwat

TYJalur Tōkyū Tōyoko (ShibuyaMotomachi-Chūkagai)

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f "Business Contents – Transportation Services – Business Situation". Tokyo Metro Co., Ltd. Dibukak ing 2014-06-07.
  2. a b 営業状況 [Business Conditions] (ing basa Jepang). 東京地下鉄株式会社 [Tokyo Metro Co., Ltd.] Dibukak ing 2015-11-24.
  3. 東京都交通局ホーム - 経営情報 - 交通局の概要 - 都営地下鉄 [Tokyo Metropolitan Bureau of Transportation Home – Management Information – Overview of the Department of Transportation – Toei Subway] (ing basa Jepang). 東京都交通局 [Tokyo Metropolitan Bureau of Transportation]. Dibukak ing 2015-11-24.

Pranala njaba[besut | besut sumber]