Tokyo Ghoul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tokyo Ghoul
Gambar:Tokyo Ghoul volume 1 cover.jpg
Cover Tokyo Ghoul volume 1 dicetak dening Shueisha gambarake Ken Kaneki
東京喰種トーキョーグール
(Tōkyō Gūru)
Genre Fantasi Peteng[1], horor, trailer[2]
Manga
Written by Sui Ishida
Published by Shueisha
English publisher
Demographic Seinen
Magazine Weekly Young Jump
Original run 8 September 201118 September 2014
Volumes 14 (List of volumes)
Manga
Written by Shin Towada
Illustrated by Sui Ishida
Published by Shueisha
English publisher
Demographic Lanang
Magazine JUMP j-BOOKS
Original run 19 July 201319 Desember 2014
Volumes 3 (List of volumes)
Manga
Tokyo Ghoul [Jack]
Written by Sui Ishida
Published by Shueisha
English publisher
Demographic Shōnen
Magazine Jump Live
Original run Agustus 2013Oktober 2013
Volumes 1 (List of volumes)
Anime
Directed by Shuhei Morita
Written by Chūji Mikasano
Music by Yutaka Yamada
Studio Pierrot
Licensed by
Released 4 Juli 2014 19 September 2014
Manga
Tokyo Ghoul:re
Written by Sui Ishida
Published by Shueisha
English publisher
Demographic Seinen
Magazine Weekly Young Jump
Original run 16 Oktober 2014 – present
Volumes 13 (List of volumes)
Anime
Tokyo Ghoul √A
Directed by Shuhei Morita
Written by Chūji Mikasano
Music by Yutaka Yamada
Studio Pierrot
Licensed by
Released 9 Januari 2015 27 Maret 2015
Original video animation
Tokyo Ghoul [Jack]
Directed by Sōichi Shimada
Written by Chūji Mikasano
Music by Yutaka Yamada
Studio Pierrot
Licensed by
Released 30 September 2015
Original video animation
Tokyo Ghoul: PINTO
Directed by Tadahito Matsubayashi
Written by Sōichi Shimada
Music by Yutaka Yamada
Studio Pierrot
Licensed by
Released 25 Desember 2015
Runtime
Light novel
Tokyo Ghoul:re
Written by Shin Towada
Illustrated by Sui Ishida
Published by Shueisha
Demographic Male
Magazine JUMP j-BOOKS
Original run 19 Desember 2016 – present
Volumes 1 (List of volumes)
Anime
Tokyo Ghoul:re
Directed by Odahiro Watanabe
Written by Chūji Mikasano
Studio Pierrot
Released April 2018 terjadwal
Video games

  • Tokyo Ghoul: carnaval ∫ color
  • Tokyo Ghoul: Jail
  • Tokyo Ghoul :re Invoke
  • Tokyo Ghoul: Dark War
Film aksi-nyata

Portal Anime dan Manga

Tokyo Ghoul (東京喰種トーキョーグール Tōkyō Gūru?) ya iku sérial manga kang dianggit déning Sui Ishida.[3] Tokyo Ghoul miwiti debut kapisan ing taun 2010, mula bisa ngancik urutan kaloro ing Weekly Young Jump 113th Grand Prix.[4] Séri-sériné terbit wiwit taun 2011 nganti taun 2014 ing Weekly Young Jump kalawarta Shueisha, lan sabubaré dijupuk dadi séri light novel lan anime ing taun 2014.[5][6][7][8] Manga iki uga dipertal ing basa Inggris lan kasil ngancik urutan sing dhuwur ing Dhaftar Dodolan Apik Dhéwé The New York Times ing taun 2015.[9][10] Prekuelé kang duwé sesirah Tokyo Ghoul [Jack] wis disebar kanthi digital ing Jump Live ing taun 2013. Ing taun 2014, piyambaké miwiti sekuel kang duwé sesirah Tokyo Ghoul:re.[11] Ing Maret 2017, Tokyo Ghoul lan sekuelé dicétak luwih saka 22 yuta ékslempar ing sirkulasi.[12] Tokyo Ghoul dijupuk dadi sérial anime TV kanthi 12 épisode kang digarap déning studio Pierrot. Anime iku digiyaraké ing Tokyo MX sawetara Juli nganti September 2014. Banjur diteruské ing mangsa ka-2 kanthi 12 épisode kang duwé sesirah Tokyo Ghoul √A, kang wiwit digiyaraké ing tanggal 8 Januari 2015. Funimation duwé lisensi sérial anime kanggo distribusi streaming lan vidio kanggo ditonton ing omah ing Amerika Lor. Sérial iki diduwéni déning Madman Entertainment kanggo distribusi digital ing Australia lan Selandia Baru.[13]

Sinopsis[besut | besut sumber]

Ken Kaneki, sing ora bisa ngupadi manèh urip sawisé patemon sing bebaya karo Rize Kamishiro, sawijining ghoul, ya iku makhluk kang memper karo manungsa kang mburu lan mangan daging manugsa. Sawisé mari, Kaneki ngerteni yen gegara operasi kuwi, dhèwèké owah dadi setengah ghoul, lan kayadene wong akèh, dhèwèké kudu mangan daging manungsa supaya bisa urip. Ing kaanan kang ruwet lan ora duwé arah, dhèwèké dijipuk karo manajer kedai kopi "Anteiku", ya iku Yoshimura lan Touka Kirishima sing ngajari kanggo ngadhepi kauripan anyaré minangka setengah manungsa/setengah ghoul. Yoshimuran lan Kirishima ngajari kepriyé sesambungan karo masarakat ghoul lan ngadhepi pirang-pirang ghoul sing béda golongan, uga diajari cara ngupadi kanggo njaga wadi identitasé saka manungsa liyané.[14] Ing kana, dhèwèké ketemu karo Tsukiyama Shuu kang duwé pepinginan kanggo mangan Kaneki lan senioré ing kampus, Nishiki Nishio lan pacangé, Kimi.

Sérial prekuel Tokyo Ghoul: JACK nyritaké nom-noman jenengé Kishou Arima lan Taishi Fura, loro paraga saka serial utama sing tepungan nalika loro-loroné gabung kanggo goleki sisik-meliké matiné kancané Taishi ing tangané ghoul. Saka kadadéan iku, Taishi mèlu Arima lan gabung karo CCG (Komisi Penanggulangan Ghoul), agèn federal kang duwé jejibahan kanggo nangani karusakan kang digaé déning ghoul.

Serial sekuel Tokyo Ghoul: re nyeritaké Kaneki sing amnésia lan duwé idhéntitas anyar ya iku Haise Sasaki, sing dadi pamimpin tim ​​CCG karan "Quinx Squad".

Medhia[besut | besut sumber]

Anime[besut | besut sumber]

Delengen uga: Dhaftar Épisode Tokyo Ghoul

Rolas épisode anime digarap déning Pierrot lan digiyaraké ing Tokyo MX wiwit tanggal 4 Juli 2014 nganti 19 September 2014.[1][3][15][16] Anime iki uga digiyaraké ing TVA, TVQ, TVO, AT-X, lan Dlife. Lagu pambukané sesirahé "unravel" dinyanyiké "TK saka Ling Tosite Sigure", lan lagu panutup sesirahé "Wong Suci" (聖者たち Seijatachi?) dinyanyike déning People In The Box. Funimation duwé lisensi serial anime kanggo distribusi streaming lan vidio omah ing Amerika Lor.[17] Mangsa kaloro, sesirahé Tokyo Ghoul √A (root A) digiyaraké ing Jepang wiwit tanggal 9 Januari 2015 nganti 27 Maret 2015.[18][19] Lagu pambuka sesirahé "Incompetence" (無能 Munō?) déning österreich, lan lagu panutup sesirahé "The Seasons Die Out, One After Another" (季節は次々死んでいく Kisetsu wa Tsugitsugi Shindeiku?) déning Amazarashi.

Mangsa katelu, sesirahé Tokyo Ghoul:re wis dibyawarakaké ing 5 Oktober 2017 lan rencanané digiyaraké ing taun 2018.[20]

Vidio gim[besut | besut sumber]

Vidio gim kanthi sesirah Tokyo Ghoul: Carnaval déning Bandai Namco Games wis dibabar ing Jepang kanggo telepon canggih Android ing 6 Februari 2015,[21] lan 9 Februari 2015 kanggo iOS.[22] Pamain bisa mbangun tim saka sawenèh ghoul lan investigator lan njlajahi peta 3D.[23] Vidio gim liyané kanthi sesirah Tokyo Ghoul: Jail kanggo konsol PlayStation Vita wis dibabar ing 1 Oktober 2015. Ing dolanan vidio iki ditepungaké karakter protagonis anyar, ya iku Rio Tay Ryn, sing bakal sesambungan karo paraga saka anime/manga. Gim iki dikembangaké déning Bandai Namco Games lan kalebu ing genre RPG petualangan, sing pamain bakal diajak njlajah dhistrik 23 Tokyo.[24]

Filem live-action[besut | besut sumber]

Filem live-action wis dibabar ing Jepang tanggal 29 Juli 2017 kanthi besutan Kentarō Hagiwara. Masataka Kubota minangka paraga protagonis Ken Kaneki lan Fumika Shimizu minangka Touka Kirishima.[25] Yū Aoi miangka Rize Kamishiro, Nobuyuki Suzuki minangka Kotaro Amon lan Yo Oizumi miangka Kureo Mado.[26]

Pangadolan[besut | besut sumber]

Tokyo Ghoul kalebu serial manga laris nomor ka-27 ing Jepang ing taun 2013, kanthi udakara 1.666.348 sing kaadol. Nganti Januari 2014, manga kasebut wis kaadol udakara 2,6 yuta kopi.[27] Tokyo Ghoul iku séri manga laris ka-4 ing Jepang ing taun 2014, kanthi udakara 6.946.203 éksemplar sing kaadol.[28] Kabèh séri asliné kaadol luwih saka 12 yuta éksemplar,[29] séri sekuelé, Tokyo Ghoul: re kaadol luwih saka 3,7 yuta kopi ing Jepang ing tahun debuté 2015.[30] Ing Juni 2017, kaloro-loroné wis didol nganti luwih saka 24 yuta kopi.[31] Ing Januari 2018, keloro-loroné wis dicétak 34 yuta kopi ing sadonya.[32][33]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "Oscar Nominee Morita Helms Tokyo Ghoul Anime at Pierrot". Anime News Network. February 22, 2014. Diarsip saka asliné ing February 28, 2014. Dijupuk February 22, 2014. 
  2. "The Official Website for Tokyo Ghoul". Viz Media. Dijupuk October 27, 2017. 
  3. a b 石田スイ「東京喰種」完結、最終巻は10月に (ing basa Japanese). Natalie.mu. September 18, 2014. Dijupuk September 18, 2014. 
  4. Book Depository. "Tokyo Ghoul 1". bookdepository.com. Dijupuk 29 March 2016. 
  5. "Tokyo Ghoul Manga to End This Month". Anime News Network. September 12, 2014. Dijupuk September 12, 2014. 
  6. "New York Times Manga Best Seller List, November 22-28 - News (2015-12-04) - Anime News Network". Anime News Network. Dijupuk December 11, 2015. 
  7. 東京喰種 1―トーキョーグール (ヤングジャンプコミックス) (ing basa Japanese). Amazon.co.jp. Dijupuk September 12, 2014. 
  8. 東京喰種トーキョーグール 14 (ing basa Japanese). Shueisha. Dijupuk 2015-01-13. 
  9. "Manga Books - Best Sellers - July 5, 2015 - The New York Times". nytimes.com. Dijupuk 17 March 2017. 
  10. "Tokyo Ghoul, Vol. 1". Amazon.com. October 9, 2014. Dijupuk 2015-01-13. 
  11. "Tokyo Ghoul:re Manga Changes Main Character". Anime News Network. October 11, 2014. Dijupuk October 13, 2014. 
  12. "Tokyo Ghoul, Tokyo Ghoul:re Manga Have 22 Million Copies in Print". Anime News Network. March 11, 2017. Dijupuk May 27, 2017. 
  13. 石田スイ新連載は喰種の新章、アニメ2期も (ing basa Japanese). Natalie.mu. October 11, 2014. Dijupuk October 13, 2014. 
  14. "Madman acquires Tokyo Ghoul - set for simulcast on AnimeLab in July". Anime News Network (Press release). June 14, 2014. 
  15. "Natsuki Hanae, Sora Amamiya, Kana Hanazawa Lead Tokyo Ghoul Anime's Cast". Anime News Network. March 15, 2014. Diarsip saka asliné ing April 14, 2014. Dijupuk March 15, 2014. 
  16. 東京喰種 トーキョーグール (ing basa Japanese). Agency for Cultural Affairs. Dijupuk March 21, 2015. 
  17. "Funimation Acquires Tokyo Ghoul, Street Fighter:Assassin Fist". Anime News Network. June 8, 2014. Diarsip saka asliné ing July 25, 2014. 
  18. "Tokyo Ghoul TV Anime's 2nd Season to Premiere in January". Anime News Network. October 10, 2014. Dijupuk October 13, 2014. 
  19. "東京喰種 トーキョーグール √A". Media Arts Database (ing basa Japanese). Agency for Cultural Affairs. Dijupuk July 17, 2016. 
  20. "Tokyo Ghoul:re Anime's Main Staff Revealed". Anime News Network. October 30, 2017. Dijupuk October 30, 2017. 
  21. "東京喰種 carnaval" (ing basa Jepang). Google Play. 2014-02-06. Dijupuk 2015-02-09. 
  22. "iOS version of the Tokyo Ghoul carnaval released today in Japan". senpaigamer.com. 2015-02-09. Diarsip saka sing asli ing 7 March 2016. Dijupuk 19 October 2016. 
  23. "Tokyo Ghoul carnaval Smartphone Game Teased in Video". Anime News Network. December 24, 2014. Dijupuk February 7, 2015. 
  24. ""Tokyo Ghoul" video game to come on PS Vita; April Fool's Prank by manga creator affects launching confirmation?". VENTURE CAPITAL POST. January 21, 2015. Dijupuk February 7, 2015. 
  25. "Live-Action Tokyo Ghoul Film Casts Masataka Kubota, Fumika Shimizu". Anime News Network. June 23, 2016. Dijupuk June 23, 2016. 
  26. "Live-Action "Tokyo Ghoul" Adds Cast". Crunchyroll. August 9, 2016. Dijupuk August 17, 2016. 
  27. "Sui Ishida's Suspense Horror Manga Tokyo Ghoul Gets Anime". Anime News Network. January 16, 2014. Diarsip saka asliné ing January 30, 2014. Dijupuk January 16, 2014. 
  28. "Top-Selling Manga in Japan by Series: 2014". Anime News Network. November 30, 2014. Dijupuk March 8, 2015. 
  29. "Tokyo Ghoul Horror Manga Gets Stage Play". Anime News Network. March 20, 2015. Dijupuk December 14, 2015. 
  30. "Top-Selling Manga in Japan by Series: 2015". Anime News Network. November 30, 2015. Dijupuk December 14, 2015. 
  31. "Tokyo Ghoul, Tokyo Ghoul:re Have 24 Million Copies in Print". Anime News Network. June 19, 2017. Dijupuk June 19, 2017. 
  32. "Sui Ishida's "Tokyo Ghoul" Manga Series Has Printed 30 Million Copies Worldwide". Anime News Network. July 27, 2017. Dijupuk July 27, 2017. 
  33. "Tokyo Ghoul Manga Franchise Has 34 Million Copies in Print Worldwide". Anime News Network. January 18, 2018. Dijupuk January 18, 2018. 


Pranala Jawi[besut | besut sumber]