Sui Ishida

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sui Ishida
Born28 Desember
Prefektur Fukuoka, Jepang
Area(s)Artis Manga
Notable works
Tokyo Ghoul, Tokyo Ghoul:re

Sui Ishida (石田 スイ Ishida Sui?) ya iku salah siji Artis Mangaka Jepang. Piyambaké misuwur amarga séri fantasi ila-ila ya iku Tokyo Ghoul, kang nyeritaké cah nom jenengé Ken Kaneki kang bisa malih dadi ghoul sawisé kacilakan.

Karir[besut | besut sumber]

Tokyo Ghoul miwiwiti debut kapisan ing taun 2010, mula bisa ngancik nomor loro ing Weekly Young Jump 113th Grand Prix.[1] Séri-sériné terbit wiwit taun 2011 nganti taun 2014 ing Weekly Young Jump kalawarta Shueisha, lan dijupuk dadi seri light novel lan anime ing taun 2014.[2][3] Manga iki uga dipertal ing basa Inggris lan kasil ngranggeh nomor siji ing Dhaftar Dodolan Apik Dhéwé The New York Times ing taun 2015.[4] Prekuelé kang nduwéni sesirah Tokyo Ghoul [Jack] wis disebar kanthi digital ing Jump Live ing taun 2013. Ing taun 2014, piyambaké miwiwiti sekuel kang nduwéni sesirah Tokyo Ghoul:re. Ing Maret 2017, Tokyo Ghoul lan sekuelé wis dicetak luwih saka 22 yuta èkslempar.[5]

Ing taun 2016, Ishida nggawé crita manga kang nduwéni 69 kaca dhedhasar séri Hunter × Hunter anggitané Yoshihiro Togashi. Kanthi nyeritaké uripé Hisoka, carita kasebut wis dibabar kanthi digital via Shonen Jump+ ing tanggal 2 Juni 2016.[6]

Karya[besut | besut sumber]

Sesirah Taun Catetan Rujukan
Tokyo Ghoul 2011 nganti 2014 Digiyaraké ing Weekly Young Jump déning Shueisha
Kakumpul nganti 14 volume
[2]
Tokyo Ghoul [Jack] 2013 Digiyaraké ing Jump Live déning Shueisha
Kakumpul mung 1 volume
Tokyo Ghoul:re 2014 nganti saiki Digiyaraké ing Weekly Young Jump déning Shueisha
Kakumpul nganti 10 volume (January 2018)
[7]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Book Depository. "Tokyo Ghoul 1". bookdepository.com. Dijupuk 29 March 2016. 
  2. a b "Tokyo Ghoul Manga to End This Month". Anime News Network. Dijupuk December 15, 2015. 
  3. "New York Times Manga Best Seller List, November 22-28 - News (2015-12-04) - Anime News Network". Anime News Network. Dijupuk December 11, 2015. 
  4. "Manga Books - Best Sellers - July 5, 2015 - The New York Times". nytimes.com. Dijupuk 17 March 2017. 
  5. "Tokyo Ghoul, Tokyo Ghoul:re Manga Have 22 Million Copies in Print". Anime News Network. March 11, 2017. Dijupuk May 27, 2017. 
  6. "Tokyo Ghoul's Ishida Draws 69-Page Chapter for Hunter × Hunter Character Hisoka". Anime News Network. June 3, 2016. Dijupuk May 27, 2017. 
  7. "Top-Selling Manga in Japan by Volume: 2015 - News - Anime News Network". Anime News Network. Dijupuk December 15, 2015. 

Link Jawi[besut | besut sumber]