Préfèktur Fukuoka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Prefektur Fukuoka)
Prefektur Fukuoka

Cithakan:Infobox Prefektur Fukuoka

Prefektur Fukuoka (福岡県 Fukuoka-ken) inggih punika salah satunggaling prefektur Jepang ingkang mapan wonten ing Pulau Kyushu [1]. Kutha krajannipun punika Fukuoka.

Sajarah[besut | besut sumber]

Wewengkon Prefektur Fukuoka punika kalebet sapérangan provinsi ingkang rumiyin, inggih punika Chikugo, Chikuzen, lan Buzen.

Geografi[besut | besut sumber]

Prefektur Fukuoka madep segara saking tigang arah, winatesan kalihan Prefektur Saga, Oita, lan Kumamoto sarta winatesan segara kalihan Prefektur Yamaguchi ing sebrang Selat Kanmon. Prefektur Fukuoka kagungan kutha paling ageng ing Kyushu, inggih punika Fukuoka lan Kitakyushu. Kathahipun wewengkon industri ing Kyushu ugi mapan wonten ing prefektur punika. Prefektur punika ugi gadhah sapérangan pulo alit caket kalihan pasisir lèr Kyushu [2].

Kutha-kutha[besut | besut sumber]

Kutha alit lan désa[besut | besut sumber]

Wonten sapérangan kutha alit lan désa ing distrik.

Paggabungan[besut | besut sumber]

Pawiyaran Kurume[besut | besut sumber]

Nalika tanggal 5 Februari 2005, Kutha Kitano ing Distrik Mii, Jojima lan Mizuma wonten ing Distrik Mizuma, sarta Tanushimaru ing Distrik Ukiha kagabung damel KuthaKurume.

Panggabungan Fukutsu[besut | besut sumber]

Tanggal 24 Januari 2005, Kutha Fukuma lan Tsuyazaki ing Distrik Munakata kagabung damel Kota Fukutsu.

Ekonomi[besut | besut sumber]

Kutha-kutha utami ing Prefektur Fukuoka dados salah satunggaling pusat industri ing Jepang ingkang nyangga kirang langkung 40% ékomoni ing Kyushu. Industri utaminipun punika kadosta otomotif, semikonduktor, lan logam. Ing sakiwa tengenipun Fukuoka lan Kitakyushu wonten wewengkon ékonomi kapisah ingkang kadang kala dipunsebat "Fukuoka-Kitakyushu".

Universitas[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id) Mengenal Prefektur di Jepang, (dipunakses tanggal 21 Februari 2013)
  2. ^ (id) Kyusu, (dipunakses tanggal 21 Februari 2013)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Préfèktur Fukuoka ing Wikivoyage

Cithakan:Fukuoka

Cithakan:Jepang-geo-stub