Mangaka

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Gōshō Aoyama, satunggaling mangaka

Mangaka (漫画家) inggih punika istilah Basa Jepang kanggé tiyang ingkang nggambar manga [1]. Mangaka kagungan padanan teges kalihan komikus. Nalika taun 2006, kinten-kinten wonten 3000 mangaka profesional ingkang nyambut damel wonten ing Jepang [2].

Dhaptar Manga-ka[besut | besut sumber]

Nama-nama ing alfabet ngginakaken susunan Barat (nama ngajeng saderengipun nama kulawarga); déné nama-nama wonten ing kanji dipunsusun miturut susunan Jepang (nama kulawarga sadèrèngipun nama ngajeng). Kathah nama-nama ingkang wonten ing dhaptar ngandhap punika ingkang kalebet nama samaran.

A[besut | besut sumber]

B[besut | besut sumber]

C[besut | besut sumber]

D[besut | besut sumber]

E[besut | besut sumber]

F[besut | besut sumber]

G[besut | besut sumber]

H[besut | besut sumber]

I[besut | besut sumber]

J[besut | besut sumber]

K[besut | besut sumber]

L[besut | besut sumber]

M[besut | besut sumber]

N[besut | besut sumber]

O[besut | besut sumber]

P[besut | besut sumber]

R[besut | besut sumber]

S[besut | besut sumber]

T[besut | besut sumber]

U[besut | besut sumber]

W[besut | besut sumber]

Y[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id) Mangaka Jepang, (dipunakses tanggal 24 Februari 2013)
  2. ^ (id) Mangaka, (dipunakses tanggal 24 Februari 2013)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mangaka&oldid=982139"