Cartoon Network

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Cartoon Network
Cartoon Network logo.svg
Diluncuraké 1 Oktober 1992
Sing duwé Turner Broadcasting (Time Warner Inc.)
Saluran afiliasi Boomerang
Situs web http://www.cartoonnetwork.com

Cartoon Network ya iku jaringan tivi kabel kang diadegaké Turner Broadcasting kang nomer siji dadi acara unggulan ya iku filem-filem animasi.[1] Saluran iki pisanan wiwit giyaran ing Amérika Sarékat tanggal 1 Oktober 1992.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Ing akir taun 1980-an, konglomerat TV kabel Ted Turner njupuk genti koleksi filem MGM (kalebu filem kartun kang ana warnané Warner Bros.[1] pra-1948), lan nayangké koleksi filem animasi iku mau ning TV kabel Turner Network Television kang diduwèni.[1] Giyaran iku akèh disenengi penonton, lan ditutukké Ted Turner nganti tuku studio animasi Hanna-Barbera Productions ing taun 1991.[2] Kanti akuisisi iki berarti koleksi filem Hanna Barbera lan koleksi filem produksi Ruby-Spears Productions dadi nggonané Ted Turner.[2] Koleksi filem animasi Ted Turner kang dadi tambah akèh saingga Cartoon Network diadegké kanggo nayangkané.[2] Giyaran-tayangan pisanan saluran iki ya iku pamutaran filem-filem kartun klasik produksi Warner Bros., MGM, lan Hanna-Barbera, kaya The Jetsons, lan The Flinstones, uga Wally Gator kang dienggo dadi tayangan selingan.[2] Kakéan filem animasi kang ditayangké ing paket tayangan kang suwéné setengah jam utawa sakjam, kaya ta Down With Droopy D kang nampilké Droopy Dog, Tom and Jerry Show kang isiné kucing lan tikus kang lagi gudag-gudagan, lan paket Bugs and Daffy Tonight kang nampilké karakterLooney Tunes.[2] Saiki mung kari Tom and Jerry kang isih diputer.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d Cartoon Network(05 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f Cartoon Network(05 Agustus 2011)