Cartoon Network

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Cartoon Network
Cartoon Network logo.svg
Diluncuraké1 Oktober 1992
Sing duwéTurner Broadcasting (Time Warner Inc.)
Saluran afiliasiBoomerang
Situs webhttp://www.cartoonnetwork.com

Cartoon Network ya iku jaringan tivi kabel kang diadegaké Turner Broadcasting kang nomer siji dadi acara unggulan ya iku filem-filem animasi.[1] Saluran iki pisanan wiwit giyaran ing Amérika Sarékat tanggal 1 Oktober 1992.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Ing akir taun 1980-an, konglomerat TV kabel Ted Turner njupuk genti koleksi filem MGM (kalebu filem kartun kang ana warnané Warner Bros.[1] pra-1948), lan nayangké koleksi filem animasi iku mau ning TV kabel Turner Network Television kang diduwèni.[1] Giyaran iku akèh disenengi penonton, lan ditutukké Ted Turner nganti tuku studio animasi Hanna-Barbera Productions ing taun 1991.[2] Kanti akuisisi iki berarti koleksi filem Hanna Barbera lan koleksi filem produksi Ruby-Spears Productions dadi nggonané Ted Turner.[2] Koleksi filem animasi Ted Turner kang dadi tambah akèh saingga Cartoon Network diadegké kanggo nayangkané.[2] Giyaran-tayangan pisanan saluran iki ya iku pamutaran filem-filem kartun klasik produksi Warner Bros., MGM, lan Hanna-Barbera, kaya The Jetsons, lan The Flinstones, uga Wally Gator kang dienggo dadi tayangan selingan.[2] Kakéan filem animasi kang ditayangké ing paket tayangan kang suwéné setengah jam utawa sakjam, kaya ta Down With Droopy D kang nampilké Droopy Dog, Tom and Jerry Show kang isiné kucing lan tikus kang lagi gudag-gudagan, lan paket Bugs and Daffy Tonight kang nampilké karakterLooney Tunes.[2] Saiki mung kari Tom and Jerry kang isih diputer.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d Cartoon Network(05 Agustus 2011)
  2. a b c d e f Cartoon Network(05 Agustus 2011)