Cartoon Network

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Cartoon Network
Cartoon Network logo.svg
Diluncuraké 1 Oktober 1992
Sing duwé Turner Broadcasting (Time Warner Inc.)
Saluran afiliasi Boomerang
Situs web http://www.cartoonnetwork.com

Cartoon Network yaiku jaringan tivi kabel kang diadegaké Turner Broadcasting kang nomer siji dadi acara unggulan yaiku film-film animasi.[1] Saluran iki pisanan mulai siaran ing Amerika Serikat tanggal 1 Oktober 1992.[1]

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Ing akhir taun 1980-an, konglomerat TV kabel Ted Turner njupuk genti koleksi film MGM (kalebu film kartun kang ana warnané Warner Bros.[1] pra-1948), lan nayangké koleksi film animasi kuwi mau ning TV kabel Turner Network Television kang diduwèni.[1] Tayangan kuwi akèh disenengi penonton, lan ditutukké Ted Turner nganti tuku studio animasi Hanna-Barbera Productions ing taun 1991.[2] Kanti akuisisi iki berarti koleksi film Hanna Barbera lan koleksi film produksi Ruby-Spears Productions dadi nggonané Ted Turner.[2] Koleksi film animasi Ted Turner kang dadi tambah akèh saingga Cartoon Network diadegké kanggo nayangkané.[2] Tayangan-tayangan pisanan saluran iki yaiku pamutaran film-film kartun klasik produksi Warner Bros., MGM, lan Hanna-Barbera, kaya The Jetsons, lan The Flinstones, uga Wally Gator kang dienggo dadi tayangan selingan.[2] Kakéan film animasi kang ditayangké ing paket tayangan kang suwéné setengah jam utawa sakjam, kayata Down With Droopy D kang nampilké Droopy Dog, Tom and Jerry Show kang isiné kucing lan tikus kang lagi gudag-gudagan, lan paket Bugs and Daffy Tonight kang nampilké karakterLooney Tunes.[2] Saiki mung kari Tom and Jerry kang isih diputer.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (en)Cartoon Network(05 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f (en)Cartoon Network(05 Agustus 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Cartoon_Network&oldid=866713"