MGM Grand Las Vegas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Leo, singa MGM menjaga pintu masuk MGM Grand Las Vegas.

Cithakan:Infobox Casino

MGM Grand Las Vegas punika sebuah hotèl kasino ingkang panggènanipun ing Las Vegas Strip, ingkang dipunbikak dados resor ingkang gadhah tema Hollywood.

Dipungadahi lan dioperasiken déning MGM Mirage, yasan utama bertingkat 30 gadhah tinggi 293 kaki (89 m) lan gadhah lima kolam rènang luar, sungai, lan air terjun seluas 6.6 ekar,[1] sebuah pusat konvensi seluas 380.000 kaki persegi (35,000 m²), MGM Grand Garden Arena, CBS Television City, lan Grand Spa. ugi gadhah pinten-pinten toko lan klub malam, 16 restoran, kalih panggènan madhang, lan kasino ingkang ageng ing Kabupatèn Clark, ingkang nduduki wewengkon seluas 171.500 kaki persegi (16,000 m²). Kamar hotèl panggènanipun ing pinten-pinten yasan kalebet:

  • Wangunan hotèl utama, kaliyan 5.044 kamar (4.293 kamar lan 751 suite)[2]
  • Tiga menara The Signature at MGM Grand kaliyan 576 suite
  • SKYLOFTS at MGM Grand kaliyan 51 loft
  • The Mansion at MGM Grand kaliyan 29 villa

Panggènipun ing persimpangan Tropicana-Las Vegas Boulevard, pejalan kaki boten diparengake nyeberang jalan. Nanging, MGM Grand kagayutan kaliyan kreteg penyeberangan ing kasino tetangganipun: ing kidul nglintasi Tropicana Avenue, Tropicana, lan ing kilèn nglintasi the Strip, New York-New York.

Sajarah[besut | besut sumber]

Taun 1990 Kirk Kerkorian tumbas Marina Hotèl kanggé pikoleh situs ing wanci punika dados MGM Grand. Ing wekdal punika, Marina dipuntepang dados MGM-Marina Hotèl. Marina dipuntutup tanggal 30 November 1991, lan tanah dipunbikak tanggal 7 Oktober 1991.

Tanggal 23 Fèbruari 1993, MGM ngawontenaken upacara "pengatapan" kaliyan peletakan panel kapungkasan kaca ijem emerald ing inggil salah satunggaling menara hotèl bertingkat 30. 5.005 balon dipunlepasaken, saben-saben kaisi bebungah sertifikat kanggé menetap ing salah satunggaling kamar.

Ing MGM Grand kapungkasan dipunbikak tanggal 18 Dhésèmber 1993, kasino punika dipungadahi MGM Grand Inc. Ing wanci punika gadhah tema Wizard of Oz, kalebet warni ijem "Emerald City" ing yasan lan dekorasi Wizard of Oz. Saksampune mlebet pintu kasino, punika langsung wonten ing Oz Casino lan nghadep "Emerald City". Dorothy, Scarecrow, Tin Man dan Cowardly Lion katingal ing ngajeng kutha. Atraksi "Emerald City" nampilaken jalan bata ingkang warninipun kuning. Lengkap kaliyan ladang jagung, sebuah pohon apel, hutan berhantu ugi figur Scarecrow, Dorothy, Wicked Witch of the West, Tin Man lan Cowardly Lion bersuara. Oz Casino ugi gadhah "Emerald City Gift Shop" lan "Oz Buffet". Ing MGM Grand dipunwiwiti renovasinya taun 1996, Oz Casino inggih punika ingkang kawiwitan. Emerald City dipunrubuhaken, "Oz Buffet" dados "Grad Buffet", lan "Emerald City Gift Shop" dipun-gantos ing pérangan perbelanjaan énggal kasino. Toko ajeg dipunbikak ngantos wiwit taun 2003. MGM Grand inggih punika rumah bagi acara produksi EFX ing taun 1995 ngantos 2002.

Sejatosipun pintu utama ing the Strip wonten ing mulut maskot raksasa MGM, Leo the Lion, nanging fitur pintu punika dipunewahi dados langkung tradhisional; kathah juru main judi Cina nghindari kasino utawi mlebet nglampahi pintu wingking, amargi kapercayaan feng shui manawi mlebet mulut singa inggih punika "keberuntungan buruk". Taun 1998, sebuah patung perunggu ageng Leo dipundamel ing inggil pintu mlebet kanggé njaga tema Lion MGM, lan boten nakut-nakuti tamu. Patung punika berbobot 50 ton, lan ing ketinggian 45 kaki, ing kanopi 25 kaki, punika patung perunggu ingkang ageng ing AS.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. MGM Grand review on LasVegas.com
  2. a b MGM Grand press releases Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "pr49" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda

Cithakan:MGM Mirage