Daimos

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Diamos.jpg
闘将ダイモス
(Toushou DAIMOS)
Brave Leader Daimos
200px
Daimos
Digawé déningTadao Nagahama
Ditulis déningSaburo Yatsude
DiparagakakéAkira Kamiya
Miyuki Ueda
Hisashi Katsuda
Kazuyuki Sogabe
Yoko Kuri
Musik déningShunsuke Kikuchi
Lagu pambukaTate! Toushou Daimos olèh Isao Sasaki dan Columbia Yurikago-Kai
Lagu panutupErika no Ballade olèh Kumiko Kaori dan Masatake Okura
KomposerShunsuke Kikuchi
Negara asalJepan Jepang
Gunggung episode44
Prodhuksi
Suwéné acara30 menit per episode
ProdhuksiSunrise, Toei Animation
Pambabaran
Saluran tiviJepan TV Asahi
Toei
Filipina MBS-4 (1982-83)
ABS-CBN (1987-88)
IBC-13 (1990-91)
SBN-21 (1996-97)
GMA-7 (1999-2000)
Polen Polonia 1
Lakuné acara1 April 1978 –
27 Januari 1979

Toushou Daimos (闘将ダイモス Tōshō Daimosu?) ya iku serial anime katelu saka trilogi Super Robot karya Tadao Nagahama.

Kaloro serial liyané ya iku Choudenji Robo Combattler V lan Choudenji Machine Voltes V.[1]

Resensi[besut | besut sumber]

Sawisé kehancuran planit Barm, para penduduk planit Barm kang isih urip lung tumuju marang Bumi lan berusaha kanggo rembugan supaya bisa urip bebarengan karo manungsa Bumi. Nanging nalika, perundingan nalika dilakokake, Rion, pemimpin wakil planit Barm mati, lan manungsa Bumi dituding katut ing rajapati mau. Peristiwa iki marakake perang antarané makluk planit Barm lan manungsa Bumi, lan penduduk Bumi amung bisa ngandalikake robot Daimos kanggo nandingi tèknologi perang mahkluk planit Barm.

Karater utama[besut | besut sumber]

Barm[besut | besut sumber]

  • Erika (pengisi suwara: Miyuki Ueda); Erika ya iku makluk planit Barm. dhèwèké nyenengi Kazuya lan duwé pengarep-arep Bram lan manungsa Bumi bisa urip bebarengan kanthi damai.
  • Admiral Richter (pangisi suawra: Osamu Ichikawa); ya iku komandan prajurit perang Bram lan kakang saka Erika. Dhèwèké sengit banget marang manungsa Bumi kang dianggepn wis matèni bapakne.
  • Margarette (pangisi suwara: Miyoko Aso); Dhèwèké ya iku penjaga lan pangasuh Erika. dhèwèké sayang banget Erika lan gelem nindakaké apa waé kanggo nglindungi Erika.
  • Shogun Balbas (pangisi suwara: Shozo Iizuka); dhèwèké ya iku jendral perang Barm lan wujud anak buah saka Richter.
  • Shogun Raiza (pangisi suwara: Kazuko Yanaga); Wadon iki ya iku anak buah Richter kang patuh banget marang komandane. Dhèwèké uga njabat minangka salah siji jendral perang Barm.
  • Jendral Olban
  • Kanselir Geroiyer
  • Jendral Rion
  • Aizam (pengisi suwara: Makio Inoue)
  • Melby
  • Garny Halleck (pangisi suwara: Hiroya Ishimaru)

Bumi[besut | besut sumber]

  • Kazuya Ryuuzaki (pengisi suwara: Akira Kamiya); Kazuya ya iku tokoh baku sajrone carita iki. dhèwèké ya iku juru anggegana saka robot Daimos. Ketemune karo tokoh Erika gawé dhèwèké berjuang demi kedamaian dunya supaya dhèwèké lan Erika bisa dadi siji manèh.
  • Kyoushiro Yuuzuki (pengisi suwara: Kazuyuki Sogabe); Kyoushiro ya iku kanca saka Kazuya. dhèwèké ya iku pawongan ahli pedang lan uga juru anggegana saka pesawat Galver FX-II.
  • Nana Izumi (pengisi suwara: Yoko Kuri); dhèwèké ya iku anak wédok saka Dr. Izumi. dhèwèké wujud rival cinta Erika sajrone ngrebutake Kazuya. dhèwèké uga kerep mbantu Kyoushiro ngendalikake pesawat Galver FX-II.
  • Shin'ichiro Izumi (pengisi suwara: Hisashi Katsuda); sawisé matine Dr. Ryuuzaki, Dr.Izumi mengambil alih tugas Dr. Ryuuzaki minangka pemimpin Daimobic.
  • Sakamori Miwa (pengisi swara: Tamio Ouki); Miwa ya iku pemimpin militèr pertahanan bumi kang mengeneke kabehane alien supaya supaya dipateni.
  • Isamu Ryuzaki (pengisi swuara: Shozo Iizuka); Dhèwèké ya iku pendiri laboratorium Daimobic lan kang ngréka Daimos. Dr. Ryuuzaki mati nalika kedadeyan pertempuran antarané manungsa bumi karo makluk planit Barm.
  • Cairo-kun (pengisi swara: You Inoue); Kairokun ya iku robot cilik kanti warna abang.

[2]

Mecha[besut | besut sumber]

  • Daimos
*Tranzer
*Triper 75S
  • Daimobig
*Guard
*Space
  • Galver FX-II

Staf Produksi[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]