Menyang kontèn

GMA Network

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
GMA Network, Inc.
Formerly
  • Loreto F. de Hemedes Inc. (1950–1963)
  • Republic Broadcasting System (1963–1996)
TypePribadi (1950-2007)
Umum (wiwit 2007)
PSE: GMA7
IndustryMedia massa
FoundedJuni 14, 1950; 73 taun kapungkur (1950-06-14)
FounderRobert "Uncle Bob" Stewart
Headquarters
GMA Network Center
EDSA pojok Timog Avenue, Diliman, Kutha Quezon, Metro Manila
,
Area served
Sak ndonya
Key people
Products
ServicesPenyiaran
Radio
Streaming
Televisi
RevenueIncrease 22.45 billion (FY 2021)[1]
Increase ₱9.95 billion (FY 2021)[1]
Increase ₱7.57 billion (FY 2021)[1]
Total assetsIncrease ₱24.08 billion (FY 2021)[1]
Total equityIncrease ₱14.57 billion (FY 2021)[1]
Owners
  • Group Management and Development, Inc. (28.64%)
  • FLG Management and Development Corporation (26.38%)
  • M.A. Jimenez Enterprises (15.53%)
Number of employees
2,821 (FY 2021)[1]
ParentGMA Holdings, Inc.
Divisions
Subsidiaries
Websitewww.gmanetwork.com

GMA Network, Inc., umum dikenal minangka GMA, yaiku perusahaan media Filipina sing adhedhasar ing Diliman, Kutha Quezon. Utamane melu siaran radio lan televisi, karo anak perusahaan sing ngurusi macem-macem bisnis sing ana gandhengane karo media. Mayoritas bathi kasebut asale saka penghasilan publisitas lan pemasaran sing ana gandhengane karo distribusi televisi. GMA minangka perusahaan media paling gedhe ing Filipina babagan kapitalisasi pasar, penghasilan net, penghasilan, jangkauan, pangsa pamirsa lan jumlah stasiun.

Didegake tanggal 14 Juni 1950,[2] saiki duwe lan ngoperasikake rong jaringan televisi nasional (GMA Network lan GTV), papat saluran televisi terrestrial digital (Heart of Asia, Hallypop, Pinoy Hits lan I Heart Movies), rong stasiun radio nasional. (Super Radyo DZBB 594 kHz lan Barangay LS 97.1), rong jaringan radio regional (Super Radyo lan Barangay FM), lan siji jaringan tv regional, Uga ngoperasikake telung saluran internasional (GMA Pinoy TV, GMA Life TV lan GMA News TV) , bebarengan karo anak perusahaan sing ngurusi produksi lan distribusi film (GMA Pictures), produksi lan penerbitan musik (GMA Music) lan (GMA Playlist), pangembangan lan manajemen bakat (Sparkle GMA Artist Center), panyedhiya televisi terrestrial digital (GMA Affordabox lan GMA Now) lan sawetara teknologi konvergen Internet lan digital (GMA New Media) ing Filipina. Perusahaan iki minangka perusahaan publik ing Bursa Saham Filipina.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f "Annual Report".
  2. "GMA Network, Inc. Company Information". PSE Edge. The Philippine Stock Exchange, Inc. Dibukak ing January 8, 2018.

Pranala njaba[besut | besut sumber]