Candy Candy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Candy candy.jpg
Candy Candy
Gambar:Candy c.jpg
Candice White
Genreroman, sajarah
Manga
Written byKyoko Mizuki (carita)
Yumiko Igarashi (ilustrasi)
Published byJepang Kodansha, Chuokoronsha
DemographicShōjo
Anime
Sutradara Tetsuo Imazawa
Studio Toei Animation
Jaringan Jepang TV Asahi
Ditayangkan 1 Oktober 19762 Fèbruari 1979
Gunggung episode 115
Anime film
Candy Candy: The Call of Spring/The May Festival
Directed byNoboru Shiroyama
StudioToei Animation
Anime film
Candy Candy's Summer Vacation
Directed byYukio Kazama
StudioToei Animation
Anime film
Candy Candy the Movie
Directed byTetsuo Imazawa
StudioToei Animation
Runtime26 menit
Portal Anime dan Manga

Candy Candy (キャンディ・キャンディ Kyandi Kyandi?) ya iku manga, novèl lan anime kang asalé saka Jepang. Paraga utama carita iki ya iku Candice "Candy" White Ardlay, bocah wadon Amérika kanti rambut pirang lan ikal kanti rai ana bintik-bintike ireng amarga panas sengenge lan mata belok (gedhi) kanti wernane ijo. Candy Candy ana pertama kali minangka prosa novèl karangan penulis Jepang Kyoko Mizuki nalika wulan April 1975. Mizuki banjur bekerja sama karo ilustrator manga Yumiko Igarashi kanggo gawé versi manga carita Candy Candy. Cerita manga iki narik perhatian kalawarta Jepang Nakayoshi, kang sebanjure memuat serial manga Candy Candy minangka carita bersambung sak wene 4 taun (April 1975-Maret 1979). Serial manga iki kahasil menang penghargaan pertama Penghargaan Manga Kodansha kanggo kategori shōjo nalika taun 1977. Cerita Candy candy banjur diadaptasi dadi serial anime déning Toei Animation.[1]

Alur carita[besut | besut sumber]

Andhedhasar carita saka serial komik Candy Candy isi carita mligi ngungkapake kisah perjalanan urip lan katresnan Candy. Cinta pertama Candy yiku paraga kang jenenge Anthony Brown. Nanging serial Candy bakal dieling-eling déning meh kabèh fanse minangka kisah cinta kang tragis antarané Candy lan cinta sajati lan sigaran jiwa Candy, Terrence "Terry" Grandchester. Saliyané iku ana paraga kang selalu karan-sebut minangka "Pangeran ing Bukit" ("Prince of the Hill"), pawongan enom misterius kang pernah kemu karo Candy ing bukit Pony, nalika Candy isih umur 6 taun lan manggon ing panti asuhan Rumah Pony. Identitas Pemuda iki akhire dingerteni ing halaman terakhir komik manga lan ing episode terakhir saka serial kartun animasi Candy candy.

Versi bajakan[besut | besut sumber]

Ana akèh versi bajakan saka manga lan serial anime Candy Candy sajrone ira-pira basa.[butuh sitiran] Meh kabèh manga utawa kartun animasi kang ora kanti basa Jepang bisa dipastikake versi bajakan.[butuh sitiran] Sanajan mangkono, serial anime Candy Candy pernah digiyaraké sedelok kanthi legal déning TV ing US lan Canada awal taun 80-an, sajrone basa Inggris lan Perancis. Versi basa Inggrise pernah uga nyebar ing pira-pira nagara Éropah, kayat Italia, Yunani, lan Spanyol. Kaloro versi serial anime iki pernah uga nyebar sithik-sithike sak edisi sajrone wujud kaset VHS ing pertengahan taun 80-an. Ing Hong Kong, "Little Candy Candy" pernah digiyaraké déning TVB nalika akir taun 70-an and awal taun 80-an. Episode Candy kang digiyaraké déning TVB iki banjur akèh nyebar ing Indonesia sajrone wujud kaset Video(BETA)sewaan.[2]

Pengisi suara =[besut | besut sumber]

Musik[besut | besut sumber]

Lagu pembuka
Lagu penutup
  • "Ashita ga suki" (あしたがすき?)
    • Lirikis: Keiko Nagita
    • Komponis: Takeo Watanabe
    • Aransemen: Yushi Matsuyama
    • Penyanyi: Mitsuko Horie dan The Chirps

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

  • (ing basa Jepang) Candy Candy Misaki's Candy Candy, situs penggemar resmi

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Ending Komik Candy-candy (Kaunduh 3/2/13).
  2. CANDY CANDY Manga, (Kaunduh 3/2/13)