Gancaran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Prosa)
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Gancaran utawa prosa yaiku jinising wujud tulisan tanpa tembang. Variasi ritmané, luwih gedhé lan basané luwih mèmper teges lèksikalé. Lumrahé tulisan-tulisan gancaran dianggo tèks-tèks lugas.

Deleng uga[besut | besut sumber]