Gancaran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Gancaran utawa prosa ya iku jinising wujud tulisan tanpa tembang. Variasi ritmané, luwih gedhé lan basané luwih mèmper teges lèksikalé. Lumrahé tulisan-tulisan gancaran dianggo tèks-tèks lugas.

Uga delengen[besut | besut sumber]