Gancaran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Gancaran utawa prosa ya iku jinising wujud tulisan tanpa tembang. Variasi ritmané, luwih gedhé lan basané luwih mèmper teges lèksikalé. Lumrahé tulisan-tulisan gancaran dianggo tèks-tèks lugas.

Uga delengen[besut | besut sumber]