Menyang kontèn

Aniplex

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Aniplex Inc.
Native name
株式会社アニプレックス
Kabushiki-gaisha Anipurekkusu
Formerly
  • Sony Pictures Entertainment Music Publishing Inc.
  • Sony Music Entertainment Visual Works Inc.
TypeAnak perusahaan
IndustryProduksi anime lan musik, penerbit video game
FoundedSèptèmber 1995; 28 taun kapungkur (1995-09)[1]
FounderSony Group Corporation
Headquarters4-5 Rokubancho, Chiyoda, Tokyo, Jepang
ProductsAnime, Soundtrack, Motion pictures, Musik, Merchandise, Dolanan, Video Game, Alat Nulis.
OwnerSony Group Corporation
ParentSony Music Entertainment Japan
DivisionsANIPLEX.EXE
Subsidiaries
Websitewww.aniplex.co.jp

Aniplex Inc. (株式会社アニプレックス Kabushiki-gaisha Anipurekkusu?) yaiku sawijining perusahaan produksi anime lan musik Jepang sing diduweni dening Sony Music Entertainment Japan. Didegaké ing September 1995, Aniplex wis melu produksi lan distribusi sawetara seri anime, kayata Fullmetal Alchemist, Sword Art Online, Puella Magi Madoka Magica, Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba, Fate, Seri Monogatari, Angel Beats!, The Promised Neverland, Rurouni Kenshin, lan liya-liyane. Kajaba iku, Aniplex produksi lan nyebarake rekaman musik lan soundtrack, kalebu soundtrack asli kanggo kabeh komputer lan video game Sony Interactive Entertainment. Wiwit 2010-an, Aniplex uga melu produksi lan nerbitake video game.

Aniplex uga melu ritel merchandise, produksi dolanan, game, alat nulis, panganan lan barang-barang liyane sing nduweni karakter populer. Kajaba iku, Aniplex nggawe acara kanggo promosi franchise anime. Contone, ing taun 2005 Aniplex nganakake Festival Alchemist Fullmetal sing diwiwiti kanthi Tur Alchemist Fullmetal ing Universal Studios Japan.

Aniplex minangka anggota lengkap The Association of Japanese Animations[2] lan anggota Japan Video Software Association.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Corporate History | Aniplex | アニプレックス オフィシャルサイト". Diarsip saka sing asli ing 2014-01-08. Dibukak ing 2013-11-29.
  2. "Full Membership | 日本動画協会" (ing basa Jepang). Diarsip saka asliné ing 2021-10-05. Dibukak ing 2021-10-06.
  3. "会員社|一般社団法人日本映像ソフト協会". Diarsip saka asliné ing 2021-10-06. Dibukak ing 2021-10-06.

Pranala njaba[besut | besut sumber]