Sword Art Online

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Sword Art Online

360x360px
Sampul volume kapisan saking novel ringan, nampilaken Kirito lan Asuna
ソードアート・オンライン


(Sōdo Āto Onrain)

Genre

Aksi, Petualangan, Drama

Novel ringan

Sword Art Online
Pengarang

Reki Kawahara

Ilustrator

ABEC

Penerbit

ASCII Media Works

Demografi

Male

Majalah

Dengeki G's Magazine

Tanggal terbit

10 April 2009 – sekarang

Volume

13

Manga

  • Sword Art Online.
  • Sword Art Online: Aincrad
  • Sword Art Online: Fairy Dance
  • Sword Art Online: Girls Ops
  • Sword Art Online: Progressive
  • Sword Art Online: Phantom Bullet
  • Sword Art Online: Caliber
  • Sword Art Online: Mother's Rosario

Seri anime televisi

Sutradara

Tomohiko Ito

Penggubah

Yuki Kajiura

Studio

A-1 Pictures

Jaringan

Tokyo MX, tvk, TVS, TVA, RKB, HBC, MBS, AT-X, Chiba TV, BS11

Penayangan kapisan

7 Juli 2012 22 Desember 2012

Episode

25

Seri anime televisi

Sword Art Online II
Sutradara

Tomohiko Itō

Penggubah

Yuki Kajiura

Studio

A-1 Pictures

Pelisensi
Madman Entertainment
Aniplex of America
Anime Limited
Jaringan

Tokyo MX, GTV, GYT, tvk, TVS, CTC, TVA, MBS, TVQ, TVh, AT-X, BS11

Jaringan bahasa Inggris
Crunchyroll
Adult Swim
Penayangan kapisan

5 Juli 2014 20 Desember 2014

Episode

24

Sword Art Online (ソードアート・オンライン Sōdo Āto Onrain) ya iku seri saka novel ringan saking Jepang kang ditulis déning Reki Kawahara lan digambar déning ABEC. Serial niki njupuk wektu ing mangsa modhèren lan fokus ing manéka warna donya gim virtual reality MMORPG . Sword Art Online diwiwit terbit sangisoré labèl ASCII Media Works Dengeki Bunko wiwit tanggal 10 April 2009, karo peluncuran seri spin-off ing sasi Oktober 2012. Serial menika sampun nduwèni limang manga utawa komik adaptasi lan adaptasi anime kang diprodhuksi dening A-1 Picture sampun ditayangaké ing Jepang antarané Juli lan Dhésèmber 2012. Anime saking serial menika sampun dilisensi ing Amerika Utara dening Aniplex of Amérika lan versi basa Inggris wiwit ditayangaké ing Adult Swim's Toonami wiwit 27 juli 2013. Vidio dolanan adhédhasar seri niki dirilis dening PlayStation Portable ing sasi Maret 2013 [1]

Plot[besut | besut sumber]

Latar mburi[besut | besut sumber]

Novel ringan menika kedadèn saka sawetara virtual reality MMORPGS, ora mandheg ing donya Sword Art Online.

Sword Art Online (ソード アート · オンライン Sodo Ato Onrain?)
Alfheim online (アルヴヘイム · オンライン Aruvuheimu Onrain?)
Gun Gale online (ガンゲイル · オンライン Gan Geiru Onrain?)
Underworld (ア ン ダ ー ワ ー ル ド Andāwārudo )

Karakter[besut | besut sumber]

Karakter utama[besut | besut sumber]

Kirito (キリト?)
Jeneng asli: Kirigaya Kazuto (桐ヶ谷 和人 Kirigaya Kazuto?)
Voiced dening: Yoshitsugu Matsuoka
Kirito punika protagonis ing crita iki. Dhèwèké iku pemain gim "solo" lan uga beater (singkatan saking beta tester lan cheater), pemain gim sing mboten nggabung ing klompok utawa partai lan tansah mlaku piyambak. Kirito iku salah siji saka pemain kelas ndhuwur ing SAO kang saged kanggo ngrampungaké tataran Boss piyambakan. Kirito iku pangguna siji pedhang kang jenengé "Elucidator" lan tansah ngagim jubah rupane ireng, kanthi diwenehi julukan "The Black Swordsman" (黒の剣士 Kuro no Kenshi?). Kirito nduweni skill utawa kemampuan ing gim yaiku "Dual Blades" kang mung ngaktifake menawi wonten kaanan darurat mung supaya mboten dados kahebohan amarga dheweke nduwèni skill sing unik.

Ing gambaran awaké, Kirito meh padha kaliyan tokoh saka karakter anime liyané saka werna-werna panggon, yaiku: Boruto (Naruto Gaiden), putra saka Naruto & Naruto saka Naruto (Naruto Gaiden), amarga piyambakipun kabeh uga nggantheng, apikan, lan pinter. Uga misuwur kanthi gaya cukuran kang padha.

Asuna (蓮な?)
Jeneng asli: Asuna Yuuki (勇気 蓮な Yūki Asuna?)
Swarané diisi déning: Haruka Tomatsu

Karakter Liyané[besut | besut sumber]

Yui (ユイ, Yui?)

Leafa (リーファ, Rīfa?)

Media[besut | besut sumber]

Cahya Novel[besut | besut sumber]

Anime[besut | besut sumber]

Seri Sword Art Online sampun diadhaptasi menyang anime kanthi irah-irahan kang padha. Adhaptasi iki diumumaké ing Dengeki Bunko Autumn 2011, bebarengan karo Novel Ringan Reki Kawahara liyané, Accel World.[2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Accel World, Sword Art Online Light Novels Get Games". Anime News Network. October 2, 2011. Dijupuk October 2, 2011. 
  2. "Sword Art Online Light Novels About Virtual MMO Get Anime". Anime News Network (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-02-21. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]