Sailor Moon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Cithakan:Infobox animanga/Other

Sailor Moon
Genre Romantis, Komedi, Shojo
Manga
Pretty Soldier Sailor Moon
Pengarang Naoko Takeuchi
Penerbit JepangKodansha
Cithakan:Country data Amérika serikatTokyopop
Anime
Pretty Soldier Sailor Moon (SM, SM:R, SM:S, SM:Super S, SM:Sailor Stars)
Sutradara Jun'ichi Satoh, Kunihiko Ikuhara, Takuya Igarashi
Studio Toei Animation
Jaringan Jepang TV Asahi
Amérika Sarékat NBC
Indonésia Indosiar (orisinal)
Ditayangkan March 07, 1992February 08, 2003
Gunggung episode 200 edisi spesial lainnya.
Portal Anime dan Manga

Masalah Lua ing package.lua larik 80: module 'Modul:No globals' not found.

Sailor Moon (美少女戦士セーラームーン Bishōjo Senshi Sērā Mūn, uga diarani Pretty Soldier Sailor Moon)ya iku salah sijiné franchise moncer sing digawé déning Naoko Takeuchi.[1] Ceritane ngenani 5 cah wadon sing duwé kakuwatan tata surya kanggo nglawan mungsuhe sing asalé saka kegelapan.[1] Dhèwèké kabèh duwé tujuan nggoleki putri bulan lan kristal pérak.[1]

Cerita cendhake[besut | besut sumber]

Salah sijiné cah wadon saing nganggo klambi sailor ngoyak wong lanang sing nganggo jas utawa tuxedo, wong lanang iku ugi nganggo topeng.[2] Loro karone perang kanggo nggoleki Kristal Perak sing jebul digawa déning wong lanang mau.[2]

usagi sing kepikiran marang kepahlawanane Sailor-V, dhèwèké duwé niatan arep dadi pahlawan kaya jagoane.[2] Kekarepane kejabah rikala ketemu karo Luna sing nggawé dhèwèké malih dadi Sailor Moon.[2] Usahane nglawan wadyabala jahat ora dhèwèkan, alon-alon Usagi nebemokake kanca anyar sing kalebu pengawal kraton bulan uga.[2] Wiwitane Sailor Moon duwé kanca papat kalebu Sailor-V sing jebul ya iku Sailor Venus, kepala pengawal kerjaan.[2] Banjur lakune carita dhèwèké ketemu karo sailor liyané nganti ketemu anake saka masa depan, Chibiusa.[2]

Sawisé akèh perang nganti nguripke manèh kekuwatan bintang dhèwèké kabèh, Sailor Moon ketemu karo sailor saka galaksi liya.[2]

Arep kabèh mungsuh sing dilawan jeneng-jenenge nganggo jeneng wulan kaya Half Moon, Dark Moon, Death Moon, lan sanese.[2] Saka kabèh kekuwatan sing jahat ngincer Kristal Perak sing jarene duwé kekuwatan sing ora bisa dikir-kira.[2]

Paraga Utama[besut | besut sumber]

Usagi Tsukino(月野 うさぎ Tsukino Usagi) ya iku bocah wadon sing gusa-grusu lan cengeng, nanging bisa malih dadi Sailor Moon, dhèwèké pahlawan sing mbela katresnan, kaleresan lan kaadilan.[1] Ana ing uripé dhek jaman biyèn, dhèwèké dadi putri Serenity sing kasengsem marang pangeran bumi.[1] Nanging amarga nasib wong kaloro iku ora bisa dadi siji, banjur takdir nemu manèh eong kaloro iku ing donya.[1]

Sailor Moon iku pahlawan nomer loro sing metu sawisé Sailor-V, wiwitane wujud lan klambine Sailor Moon arep padha karo Sailor-V, nanginge sawisé mlaku ana sing malih lan kekuwatabe tambah.[1] Tingkatane Sailor Moon bisa dideleng saka brose.[1] Pisanan wujudé bunder, alon-alon maleh dadi kaya godhong waru lan pungkasane dadi kaya lintang.[1]

Mamoru Chiba (地場 衛 Chiba Mamoru?) ya iku pacare Usagi ing jaman sakdurungen.[1] Sanajan dhèwèké bingung ngapa dhèwèké isih ajeg tresna marang bocah wadon sing ora bisa diarepake iku.[1] Rikala isih cilik, ujug-ujug dhèwèké kelingan sanajan ora cetha.[1] Sawisé wong tuwané séda amarga kecelakaan, Endimion kelingan manèh nanging ora genep.[1] Salah sijiné ya iku tembung “Kristal Perak”, saka tetembungan iku dhèwèké nggoleki kristal pérak mawa malih dadi Topeng Tuxedo.[1]

Topeng Tuxedo wujudé arep kaya Endimion.[1] Nganggo tuxedo perlrnte lan jubah ireng.[1] Paraga iki pisanan metu nyolong permata-permata sing dikira kristal pérak. Nanging Sailor-V nyegah salah siji aksine.[1]

Endimion trensa marang bicah wadon saka bulan sing jenenge Serenity.[1] Perang antawise bulan lan buni amarga hawa jahat ndadèkaké tresnane kaloron iki bingung.[1] Ora disangka Endimion mati amarga prajurite dhéwé sing wis dukuwasani hawa jahat.[1] Pengawale kaget lan ora bisa ngapa-ngapa.[1]

Ami Mizuno (水野亜美 Mizuno Ami?) Sailor Mercury. Sailor sing duwé elemen es sing bisa manfaatake kekuwatan ngèlmu kawruh.[1] Malihe dadi sailor nggawé dhèwèké dadi bisa ndelok luwih cetha.[1] Saben ana perang dhèwèké sing nemu cara kanggo ngalahake ungsuhe.[1] Asline dhèwèké meneng-meneng tresna marang Topeng-Tuxedo sing isih misterius.[1] Ami Mizuno kancanan karo para Sailor lan Usagi sing ngewenehi arti béda ing uripé.[1] Biyèn dhèwèké bocah sing seneng dhèwèkan lan ora kenal karo kancane.[1] Ibuke dhokter sing sibuk banget lan mung bisa nemoni ing wektu sing ora pas.[1] Bapake artis sing ora tau ketok wajahe.[1]

Rei Hino (火野レイ Hino Rei?) Pandita wadon sing nyatakake awake dhéwé kuwat nanging asline dhèwèké rada kurang yèn ngeling-eling jaman disik.[1] Bapake ora preduli karo awake lan mung ngewenehi bebungah rikala ulang taun.[1] Jebul bapake lali karo anake.[1] Bebungah-bebungah iku saka ajudane bapake.[1] Karo nutup awak lan atine dhèwèké lunga nuju simbahe sing ana ing kuil kutha.[1] Saka simbahe dhèwèké ngrasa atine tentrem.[1] Dhasar kekuwatane saka geni lan bisa ngramal pepati.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj Sailor Moon 1995-2000 (dipunundhuh tanggal 7 Agustus 2012)
  2. ^ a b c d e f g h i j New Sailor Moon Anime to debut 2013 (dipunundhuh tanggal 7 Agustus 2012)