X2 (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

X2 (kadhang uga dipromosiké minangka jeneng  X2: X-Men United,[1][2] utawa ing internasional minangka jeneng X-Men 2[3][4]) ya iku filem superhéro saka Amèrikah taun 2003, Adhedhasar tim superhéro karan X-Men kang ana ing komik Marvel , di dhistribusiké déning  20th Century Fox. Filem iki dadi sèkuel filem X-Men ing taun 2000 lan filem kapindoné sèri filem X-Men. Film iki di sutradharai déning Bryan Singer, lan naskah filem iki ditulis déning Michael Dougherty, Dan Harris, lan David Hayter, lan uga diparagani Patrick Stewart, Hugh Jackman, Ian McKellen, Halle Berry, Famke Janssen, James Marsden, Rebecca Romijn-Stamos, Brian Cox, Alan Cumming, Bruce Davison, lan Anna Paquin. Dalan Critané iku diinspirasi déning novèl grafik God Loves, Man Kills, ngedu X-Men karo mungsuhé, paseduluran mungsuh kolonèl genosida kang jenengé William Stryker (Brian Cox). Dhèwèké mimpin panyerangan ing sekolahé Professor Xavier's kanggo yasa komputer mutant-tracking duwéné profesor Xavier karan Cerebro kanthi versiné dhéwé, supaya numpes saben mutan ing bumi lan kanggo nyelametaké manungsa saka mutan-mutan mau.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "X2: X-Men United (2003)". Box Office Mojo. Dijupuk March 6, 2008. 
  2. Schmitz, Greg Dean. "Greg's Preview – X2: X-Men United". Yahoo!. Diarsip saka sing asli ing January 9, 2008. Dijupuk August 9, 2008. 
  3. "X-Men 2 Poster #6". IMPAwards.com. Diarsip saka asliné ing August 1, 2015. Dijupuk August 20, 2012. 
  4. "X-Men 2 Poster #7". IMPAwards.com. Diarsip saka asliné ing July 22, 2015. Dijupuk August 20, 2012.