Anna Paquin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Anna Paquin
Anna Paquin 2009 adjusted.jpg
Paquin ing Festival Televisi Annual Paley kang kaping 25, ArcLight Cinemas, Los Angeles, 13 April 2009
Lair Anna Helene Paquin
(1982-07-24) Juli 24, 1982 (umur 36)
Winnipeg, Manitoba, Canada
Pakaryan Aktris
Taun aktif 1993–saiki
Bojo Stephen Moyer (2010–saiki)

Anna Helene Paquin (pækwɪn; lair tanggal 24 Juli 1982) iku aktris kelairan Kanada kang saka Selandia Baru. Film pisanan Paquin kang sukses ya iku The Piano, kang menang ing Academy Award minangka Aktris Pandukung paling apik ing taun 1994 ing umur 11 taun - pemenang pemenang nomer loro sajeroning sajarah.[1] Karir aktinge sasuwéné ngancik setengah dekade banjur dhèwèké katon ing pirang-pirang filem-filem sukses ya iku She's All That, Almost Famous lan the X-Men franchise.

Paquin kerep dialem karo Sookie Stackhouse ing HBO seri True Blood, Dhèwèké menang Golden Globe Award kanggo aktris paling apik ing seri drama télévisi taun 2008.

Paquin lair ing Winnipeg, Manitoba, Kanada, putri saka Maria Paquin (Brophy née), guru basa Inggris lan asli Wellington, Selandia Baru, lan bapaké Brian Paquin, guru fisika ing SMA. Paquin iku anak ruju saka telung seduluran, ya iku sing barepe jenenge Andrew, direktur, lair taun 1977, lan bakyune jenenge Katya, lair ing taun 1980.[2][3] Kuluwargane Paquin pindhah menyang Selandia Baru nalika dhèwèké umuré patang taun. Dhèwèké sekolah ing Sekolah Raphael Gedung Rudolf Steiner nganti umur sangang taun.[4] Hobi musik ing New Zealand ya iku dolanan piyul, cello, lan piano. Dhèwèké uga mèlu senam, balet, renang, lan ski, sanajan ora ana gegayutane karo akting.[5][6]

Filmografi[besut | besut sumber]

Taun Irah-irahan Minangka Katrangan
1993 The Piano Flora McGrath Oscar-winning performance
1996 Jane Eyre Young Jane Eyre
Fly Away Home Amy Alden
1997 Amistad Queen Isabella II
1998 Hurlyburly Donna
1999 A Walk On The Moon Alison Kantrowitz
She's All That Mackenzie Siler
All The Rage Annabel Lee
2000 X-Men [[Marie D'Ancanto
Almost Famous Polexia Aphrodisia
Finding Forrester Claire Spence
2001 Buffalo Soldiers Robyn Lee
2002 Darkness Regina
25th Hour Mary D'Annunzio
2003 X2 Rogue/Marie D'Ancanto
Castle in the Sky (Disney's English dub) Sheeta suwara
2004 Steamboy (English dub) James Ray Steam Suwara
2005 The Squid and the Whale Lili
2006 X-Men: The Last Stand Rogue/Marie D'Ancanto
Margaret Lisa Cohen
2007 Blue State Chloe
Mosaic Maggie Nelson Voice
Trick 'r Treat Laurie
2007 Bury My Heart at Wounded Knee Elaine Goodale Eastman Nominasi—Emmy Award for Outstanding Supporting Actress in a Miniseries or a Movie]]
Nominasi—Golden Globe Award for Best Actress - Miniseries or Television Film
Nominasi—Screen Actors Guild Award for Outstanding Female Actor in a Television Film

Theatre credits[besut | besut sumber]

  • The Glory of Living; MCC Theater, New York, 2001 – Lisa (Won Theatre World Award (Outstanding Actress) taun 2002 kanggo perane)
  • This is Our Youth; Garrick Theatre, London, 2002 – Jessica Goldman (nominasi Drama Desk Awards (Outstanding Actress) kanggo perane)
  • Manuscript (Wacan); Falmouth Academy, New York, 2003 – Elizabeth Hawkins
  • Drug Buddy (Wacan); Manhattan Theater Club, 2003 – Wendy
  • Roulette; Ensemble Studio Theatre, New York, 2004 – Jenny
  • The Distance From Here; MCC Theater, New York, 2004 – Shari (Won Drama Desk Awards (Outstanding Cast Ensemble) taun 2004)
  • The 24 Hour Plays, South Of The Border; MCC Theater, 2004 – Maylene
  • After Ashley; Vineyard Theatre, New York, 2005 – Julie Bell
  • Dog Sees God: Confessions of a Teenage Blockhead; (Wacan); Westside Theatre, New York, 2005 – Marcy
  • The 24 Hour Plays, The Blizzard; MCC Theater, 2006 – Jenny

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Crisell, Luke (May 21, 2007). "Rogue Star". New York Magazine. Dijupuk May 21, 2007. 
  2. "X Appeal". London: Guardian Unlimited. August 6, 2000. Dijupuk May 21, 2007. 
  3. "Anna Paquin Biography (1982–)". filemreference.com. Dijupuk December 31, 2007. 
  4. "X Patriate Anna Paquin". NZHerald.co.nz. May 2003. Dijupuk December 31, 2007. 
  5. Verhaeghe, Melanie (Summer 1994). "Twinkle, Twinkle, Little Star". Homemakers magazine.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  6. Dutka, Elaine (January 11, 1994). "A Young Star is Born in the Piano". Los Angeles Times.