The Croods

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
The Croods
Gambar:The Croods poster.jpg
Theatrical release poster
Disutradarani Kirk DeMicco
Chris Sanders
Diprodhuseri Kristine Belson
Jane Hartwell
Diskénariyoni Kirk DeMicco
Chris Sanders
Carita déning John Cleese[1]
Kirk DeMicco
Chris Sanders
Dibintangi Nicolas Cage
Emma Stone
Ryan Reynolds
Catherine Keener
Clark Duke
Cloris Leachman
Dimusiki Alan Silvestri[2]
Dibesut déning Eric Dapkewicz
Darren T. Holmes
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning 20th Century Fox
Tanggal metu
  • 15 Fèbruari 2013 (2013-02-15) (2013)
  • Oktober 03 (03-22)
Suwéné
98 minutes[3]
Nagara Amérikah Sarékat
Basa Inggris
Rantaman $135 million[4]
Kalarisan $587.2 million[4]
The Croods

The Croods iku filem animasi 3D Amèrikah taun 2013 ajènre petualangan lan kemidhi sing digawé DreamWorks Animation lan didumaké 20th Century Fox. Nicolas Cage, Emma Stone, Ryan Reynolds, Catherine Keener, Clark Duke, lan Cloris Leachman dadi para pangisi swarané. Filem iki njupuk latar ning era prasujarah fiktif Pliocene kaloka minangka "The Croodaceous" (jaman prasujarah sing sumrambah sato prasujarah fiktif), Nalika semana, kalungguhané wong guwa minangka "Lurahing Beburu lagi kaancem praptané wong jenius sing nduwé penemuan anyar lan revolusioner lan wis mblosok ana ing wewengkon sing bebaya tur éksotik nedya ngluroni omah anyar.

Kirk DeMicco lan Chris Sanders dadi pangripta naskah lan sutradara filemé. Kristine Belson lan Jane Hartwell [5] dadi prodhuser. Film iki digebyagaké ana ing 63rd Berlin International Film Festival nalika 15 Fèbruari 2013,[6] lan dibabar ing United States kala 22 Maret 2013.[7] Minangka péranganing kasarujukane distribusi, filem iki dadi filem angka 1 saka DreamWorks Animation sing disebar déning 20th Century Fox, awit pungkasaning kasarujukan distribusi karo Paramount Pictures.[8]

The Croods éntuk panampa apik, lan kabuktèn dadi filem laris. Filem iki èntuk pikoléhan luwih $587 yuta saka rantaman $135 yuta.[4] Filem iki diluncur kanthi waralaba,[9] karo filem lanjutané nalika 22 Dhésèmber 2017,[10] lan seri tivi, Dawn of the Croods, kala 24 Dhésèmber 2015, ing Netflix.[11]

Jejer[besut | besut sumber]

Kulawarga guwa, Croods meger awit adimanggalané, Grug sing duwé sipat bengis, dableg, lan keprotèktifen. Grug nduwé anak wedhok ajeneng Eep sing asring nakokaké bab omahé lan uga kerep mbangkang bapaké amarga rasa kotuka. Grug lan Eep barengan Ugga (ibuné) lan Gran (simbahé), uga adik wedhok lan lanangé (Sandy lan Thunk) urip lan ngaub ing guwa.

Eep nggleler nalika dhèwèké ndelok lan nemu obor. Eep uga methuki uwong lanang moderen lan infentif ajeneng Guy lan ingon kukang sing diceluk Belt. Guy ngélikaké yèn arep ana kasangsaran alam gedhé lan dhèwèké ngajak Eep lunga saperlu ayoman, ning Eep ora gelem amarga dhèwèké isih nduwé kulawarga. Guy banjur ngekèki somprèt cangkok saperlu nyeluk dhèwèké andhéné butuh pambantu. Nalika Eep balik menyang omah-guwoné, dhèwèké nggawa somprèt cangkok lan ngandharaké bab sing dibahas déning Guy, ning amarga rasa wediné kulawarga Croods, somprèt cangkok mau dirusak.

Sabanjuré, kasangsaran lindhu gedhé ngleburaké omah kulawarga Croods lan dhèwèké kudu ndhelik menyang hutan tropis sing ana ing mburiné guwa. Kulawarga Croods diserang kéwan-kéwan aneh banjur Eep nyeluk Guy sarana somprèt liya. Guy teka nylametaké kulawarga Croods sarana manuk lan oboré. Kulawarga Croods bingung amarga iki pisanan dhèwèké ndhelok geni, Guy banjur dilebokaké menyang dholog lan dikon nuntuni menyang sana sing aman. 

Wusanané, sarana pambantuané Guy lan tambayatan antara Guy lan Grug. Kulawarga Croods akiré bisa urip tenang ing sana sing aman cerak gisik.Guy lan kulawarga Croods bisa nglanjutaké uripé lan ngetutaké sunar menyang "Dina Sésuk".

Pangisi Swara[besut | besut sumber]

Nicolas Cage minangka pangisi swara Grug Crood, bapaké Eep sing keprotèktifen lan kuna.[12]

Emma Stone minangka pangisi swara Eep Crood, bocah wedhok guwa sing cangklak, kebak rasa kutoka, lan seneng ndlajahi sana anyar.

Ryan Reynolds minangka pangisi swara Guy, bocag lanang sing ora sekuwat kulawarga Croods ning pinter lan bisa nemu barang-barang anyar. Dhèwéké nduwé ingon kukang sing diceluk Belt.[12]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Felperin, Leslie (February 15, 2013). "The Croods". Variety. Dijupuk March 8, 2013. 
  2. "Alan Silvestri to Score Dreamworks Animation's 'The Croods'". FilmMusicReporter.com. May 8, 2012. Dijupuk August 17, 2012. 
  3. "THE CROODS (U)". British Board of Film Classification. February 19, 2013. Dijupuk February 19, 2013. 
  4. a b c "The Croods (2013)". Box Office Mojo. Diarsip saka asliné ing October 9, 2014. Dijupuk April 19, 2013.  Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "mojo" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  5. "DreamWorks Animation Announces Feature Film Release Slate Through 2014".
  6. "The Croods". Berlinale. Dijupuk February 10, 2013. 
  7. "DreamWorks Animation Shifts 'The Croods'". Deadline.com. April 4, 2011. Dijupuk April 6, 2011. 
  8. Finke, Nikki (August 20, 2012). "EXCLUSIVE: DreamWorks Animation To Fox For New 5-Year Distribution Deal; UPDATE: Paying Fees Of 8% Theatrical And 6% Digital". Deadline.com. Dijupuk August 21, 2012. 
  9. "DreamWorks Animation SKG Management Discusses Q1 2013 Results - Earnings Call Transcript". Seeking Alpha. April 30, 2013. Dijupuk May 1, 2013. So I think you can anticipate there'll be a TV show, there will be ways that we will be able to integrate that into our location-based entertainment. 
  10. "DreamWorks Animation Shifts Two Sequels Back Slightly". ComingSoon.net. August 21, 2014. Dijupuk August 22, 2014. 
  11. Petski, Denise (October 1, 2015). "Lego’s ‘Bionicle’ & DreamWorks’ ‘Croods’ Among 7 Kids Series Ordered By Netflix". Deadline. Dijupuk October 2, 2015. 
  12. a b Breznican, Anthony (August 31, 2012). "FIRST LOOK: Emma Stone as cavegirl in DreamWorks Animation's 'The Croods' -- EXCLUSIVE". Entertainment Weekly. Dijupuk September 1, 2012.