Ryan Reynolds

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Ryan Rodney Reynolds (lair 23 Oktober taun 1976)[1] dhèwèké iku paraga lanang lan prodhuser saka Kanada. Dhèwèké main dadi paraga Michael Bergen ing ABC sitcom Two Guys and a Girl (1998–2001), Billy Simpson ing sinétron YTV sing judhulé Hillside (1991), uga dadi karakter komik Marvel ya iku  Hannibal King ing Blade: Trinity (2004), Wade Wilson / Weapon XI ing X-Men Origins: Wolverine (2009), lan ing filem Deadpool (2016).

Tambahan, dhèwèké meranaké Hal Jordan ing filem adiwira saka karakter komik  DC ya iku Green Lantern ing taun 2011 sing judhulé padha. Reynolds uga mbintangi filem liyané,contoné  National Lampoon's Van Wilder (2002), The Amityville Horror (2005), Definitely, Maybe (2008), The Proposal (2009), Buried (2010), Mississippi Grind (2015), lan Woman in Gold (2015).

Babad urip[besut | besut sumber]

Reynolds lair ing Vancouver, British Columbia.[1] Bapaké, James Chester "Jim" Reynolds (1941–2015),[1][2] makarya dadi tukang dodolan sayur, lan Ibuké, Tammy, iku makarya dadi sales waralaba.[1] dhèwèké iku keturunan Irish lan lair kanthi agama Katolik Roma.[2][3] dhèwèké sedulur sing paling nom saka papat seduluré,[1] he lulus saka Kitsilano Secondary School ing Vancouver taun 1994. Dhèwèké pratélan ing Kwantlen Polytechnic University, uga ing Vancouver, tekan lulus.[1] Masé loro makarya dadi Pulisi ing British Columbia,[3] salah sijiné dadi anggota Royal Canadian Mounted Police.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f Sitiran kosong (pitulung) 
  2. ^ a b Sitiran kosong (pitulung) 
  3. ^ a b c Sitiran kosong (pitulung)