Pura Gedé Perancak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pura Gede Perancak

Pura Gedé Perancak iku siji pura utawa papan sembahyangan umat Hindhu Bali sing dumunung ing désa Perancak, kacamatan Nagara, Kabupatèn Jembrana, Bali. "Pura Gede Perancak" dunungipun ing kampung warigaluh tradhisional.Odalan wonten ing Pura Gede Perancak dhawah ing saben Buda Umanis Medangsia.[1] Candhi iki miturut tutur tinular dibangun ing taun 1546 kanggo mèngeti rawuhé Dang Hyang Nirartha ing Pulo Bali.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1](dipunaksès tanggal 18 Oktober 2012)
  • Bali & Lombok By Ryan Ver Berkmoes, Lonely Planet, Lisa Steer-Guerard, Jocelyn Harewood, Page 260 [2]