Trimulyo, wadaslintang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
     Trimulyo geh punika salah saktunggaling désa ingkan wonten kacamatan wadaslintang kabupatèn wonosobo, jawa tengah.
Wonten Désa Trimulyo dipunpérang dados tigo dhusun geh punika Trimulyo I dhusun jebengan, Trimulyo II dhusun Gawaran
salajengipun Trimulyo III geh punika dhusun kalisat.
Letak géografis désa trimulyo geh punika daerah pagunungan, mata pencaharian warga désa trimulyo sapérangan ageng gehpunika
sebagai wong tani, pekebun, peternak ugi wonten sapérangan kang gadah usaha wonten babagan niaga utawi pedagang..
     ingkang wonten dhusun trimulyo I katahipun dados wong tani, Trimulyo II kathah ingkang dados pedagang ugi wonten 
Trimulyo III geh punika sapérangan ageng wong tani, pedagang ugi peternak.
ternak ingkang dipunayahi dhumateng warga trimulyo III geh punika Puyuh, Ayam Negri, Ayam bangkok, peksi ugi mendo..
wonten désa trimulya tiap dhusun dipunwujud kelompok tani, ugi nerasaken progran saking pamaréntah.
     Wonten dhusun kalisat ingkang sampun nyobi wonten babagan peternakan geh punika OM RIDHIE FARM 
ingkang dipuncobi geh punika ternak ayam bangkok, ayam birma ugi peksi kadoso muray, cucak ijo ugi sanesipu.

................................... 'BERSAMBUNG'............................................................