Trimulya, Wadhaslintang, Wanasaba

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Trimulya
Désa
Nagara Indonésia
ProvinsiJawa Tengah
KabupatènWanasaba
KacamatanWadhaslintang
Pamaréntahan
 • Lurah désa-
Jembar-
Gunggunging warga-
Pepadhet-

Trimulya iku désa ing Kacamatan Wadhaslintang (Wadaslintang), Kabupatèn Wanasaba, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia.[1] Wonten Désa Trimulyo dipunpérang dados tigo dhusun geh punika Trimulyo I dhusun jebengan, Trimulyo II dhusun Gawaran salajengipun Trimulyo III geh punika dhusun kalisat. Letak géografis désa trimulyo geh punika daerah pagunungan, mata pencaharian warga désa trimulyo sapérangan ageng gehpunika sebagai wong tani, pekebun, peternak ugi wonten sapérangan kang gadah usaha wonten babagan niaga utawi pedagang..

Ingkang wonten dhusun trimulyo I katahipun dados wong tani, Trimulyo II kathah ingkang dados pedagang ugi wonten Trimulyo III geh punika sapérangan ageng wong tani, pedagang ugi peternak. ternak ingkang dipunayahi dhumateng warga trimulyo III geh punika Puyuh, Ayam Negri, Ayam bangkok, peksi ugi mendo. Wonten désa trimulya tiap dhusun dipunwujud kelompok tani, ugi nerasaken progran saking pamaréntah.

Rujukan[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


 

Wadhaslintang, Wanasaba, Jawa Tengah

Désa/Kelurahan: Besuki | Érareja | Gumelar | Kalidhadhap | Kaligowong | Karanganyar | Kumejing | Lancar | Ngalian | Panerusan | Plunjaran | Samagedhé | Sumbereja | Sumbersari | Tirip | Trimulya | Wadhaslintang