Holland Lor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provincie Noord-Holland
Provinsi Holland Lor
Flag North-Holland, Netherlands.svg Wapen van Noord-Holland.svg
Gendéra Holland Lor Lambang Holland Lor
Noord-Holland position.svg

Holland Lor ing Walanda

Katrangan cekak
Ibu kutha Haarlem
Jembar:

 - Lemah
 - Banyu


2.670 km²
1.421 km²

Pedunung

 - Cacah
 - Kapadhetan


2.606.584 jiwa
976/km²

Gemeente 61
Babagan administratif

Municipalities North Holland numbers.svg

'Holland Lor utawa Noord-Holland ing basa Walanda, iku sawijining provinsi Walanda. Provinsi iki papané ana ing sisih lor-kulon Walanda. Ibu kutha Holland Lor iku Haarlem. Kutha-kutha liyané kalebu ibukutha Walanda, Amsterdam, Hilversum, Den Helder, Alkmaar, Zaandam, lan Hoorn.

Géografi[sunting | sunting sumber]

Holland Lor iku awujud tanjung antara Segara Lor lan tlaga IJsselmeer. Luwih saka separo wewengkon provinsi iki kasil segara utawa tlaga sing diasataké (diarani polder) lan dhuwuré sangisoring permukaan segara. Pulo Texel iku uga wilayah wewengkon Holland Lor. Holland Lor kalebu wewengkon ISO lan duwé kode ISO 3166-2:NL-NH.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Provinsi Holland Lor dibentuk ing taun 1840, nalika provinsi Holland dipérang, diparo dadi bagéyan lor lan kidul (saiki Holland Kidul). Ing taun 1940, pulo-pulo Vlieland lan Terschelling diwènèhaké provinsi Friesland. Ing taun 1950, manten pulo Urk diwènèhaké provinsi Overijssel. Saiki Urk dadi bagiyan provinsi Flevoland.

Ing jamaning Provinsi Manunggal, provinsi Holland ditepungi minangka Provinsi Holland lan Friesland. Perkara iki isih bisa dideleng ing lambang Holland Lor, amerga lambangé iku kombinasi antara lambangé Holland lan Friesland.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Holland_Lor&oldid=813809"