Holland Lor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Provincie Noord-Holland
Provinsi Holland Lor
Flag North-Holland, Netherlands.svg Wapen van Noord-Holland.svg
Gendéra Holland Lor Lambang Holland Lor
Noord-Holland position.svg

Holland Lor ing Walanda

Katrangan cekak
Kutha krajan Haarlem
Jembar:

 - Lemah
 - Banyu


2.670 km²
1.421 km²

Padunung

 - Cacah
 - Kapadhetan


2.606.584 jiwa
976/km²

Gemeente 61
Babagan administratif

Municipalities North Holland numbers.svg

'Holland Lor utawa Noord-Holland ing basa Walanda, iku provinsi Walanda. Provinsi iki papané ana ing sisih lor-kulon Walanda. Kutha krajan Holland Lor iku Haarlem. Kutha-kutha liyané kalebu kutha krajan Walanda, Amsterdam, Hilversum, Den Helder, Alkmaar, Zaandam, lan Hoorn.

Géografi[besut | besut sumber]

Holland Lor iku awujud tanjung antara Segara Lor lan tlaga IJsselmeer. Luwih saka separo wewengkon provinsi iki kasil segara utawa tlaga sing diasataké (diarani polder) lan dhuwuré sangisoring lumah segara. Pulo Texel iku uga wewengkon wewengkon Holland Lor. Holland Lor kalebu wewengkon ISO lan duwé kodhe ISO 3166-2:NL-NH.

Sajarah[besut | besut sumber]

Provinsi Holland Lor diwangun ing taun 1840, nalika provinsi Holland dipérang, diparo dadi pérangan lor lan kidul (saiki Holland Kidul). Ing taun 1940, pulo-pulo Vlieland lan Terschelling diwènèhaké provinsi Friesland. Ing taun 1950, manten pulo Urk diwènèhaké provinsi Overijssel. Saiki Urk dadi pérangan provinsi Flevoland.

Ing jamaning Provinsi Manunggal, provinsi Holland ditepungi minangka Provinsi Holland lan Friesland. Perkara iki isih bisa dideleng ing lambang Holland Lor, amarga lambangé iku kombinasi antara lambangé Holland lan Friesland.

Pranala njaba[besut | besut sumber]