Holland Lor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Provincie Noord-Holland
Propinsi Holland Lor
Flag North-Holland, Netherlands.svg Wapen van Noord-Holland.svg
Gendéra Holland Lor Lambang Holland Lor
Noord-Holland position.svg

Holland Lor ing Walanda

Katrangan cekak
Kutha krajan Haarlem
Jembar:

 - Lemah
 - Banyu


2.670 km²
1.421 km²

Padunung

 - Cacah
 - Kapadhetan


2.606.584 jiwa
976/km²

Gemeente 61
Babagan administratif

Municipalities North Holland numbers.svg

'Holland Lor utawa Noord-Holland ing basa Walanda, iku propinsi Walanda. Propinsi iki papané ana ing sisih lor-kulon Walanda. Kutha krajan Holland Lor iku Haarlem. Kutha-kutha liyané kalebu kutha krajan Walanda, Amsterdam, Hilversum, Den Helder, Alkmaar, Zaandam, lan Hoorn.

Géografi[sunting | besut sumber]

Holland Lor iku awujud tanjung antara Segara Lor lan tlaga IJsselmeer. Luwih saka separo wewengkon propinsi iki kasil segara utawa tlaga sing diasataké (diarani polder) lan dhuwuré sangisoring permukaan segara. Pulo Texel iku uga wewengkon wewengkon Holland Lor. Holland Lor kalebu wewengkon ISO lan duwé kode ISO 3166-2:NL-NH.

Sajarah[sunting | besut sumber]

Propinsi Holland Lor dibentuk ing taun 1840, nalika propinsi Holland dipérang, diparo dadi bagéyan lor lan kidul (saiki Holland Kidul). Ing taun 1940, pulo-pulo Vlieland lan Terschelling diwènèhaké propinsi Friesland. Ing taun 1950, manten pulo Urk diwènèhaké propinsi Overijssel. Saiki Urk dadi bagiyan propinsi Flevoland.

Ing jamaning Propinsi Manunggal, propinsi Holland ditepungi minangka Propinsi Holland lan Friesland. Perkara iki isih bisa dideleng ing lambang Holland Lor, amerga lambangé iku kombinasi antara lambangé Holland lan Friesland.

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Holland_Lor&oldid=1024452"