Aalsmeer

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Aalsmeer
Aalsmeer wapen.svg
Lambang Aalsmeer
LocatieAalsmeer.png
Lokasi Aalsmeer
Katrangan cekak
Provinsi: Noord-Holland
Jembar: 32,24 km²
Padunung: 25.041 jiwa
Situs wèb resmi: http://www.Aalsmeer.nl
Pulitik
Walikutha: Pieter Litjens (parté VVD)

Aalsmeer iku gemeente ing propinsi Holland Lor, Walanda. Aalsmeer iku misuwur amarga ing tlatah iki ana papan palélangan kembang kang gedhé dhéwé sadonya. Saliyané iku uga ana balé paniltèn kembang. Mula iku Aalsmeer dianggep "kutha krajan kembang donya".

Étimologi[besut | besut sumber]

Jeneng "Aalsmeer" iku kajupuk saka tembung aal kang tegesé welut lan meer kang tegesé tlaga. Dadi tegesé iku "Tlaga Welut" ing basa Walanda.