Alkmaar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Alkmaar
Wapen van Alkmaar bewerkt.PNG
Lambang Alkmaar
LocatieAlkmaar.png
Lokasi Alkmaar
Motto: ALCMARIA VITRIX
Basa Latin: "Alkmaar Jaya"
Katrangan cekak
Propinsi: Noord Holland
Jembar: 31,22 km²
Padunung: 94.216 jiwa
Situs wèb resmi: http://www.alkmaar.nl
Pulitik
Walikutha: Piet Bruinooge (parté CDA (Kristen Dhémokrat))

Alkmaar iku gemeente ing Walanda sing papané ana ing propinsi Holland Lor. Ing taun 2004 laladan iki nduwé padunung sing gedhéné 94.216 jiwa.

Ing kutha iki ana sawijining pasar kéju sing dadi atraksi wisata.