Haarlemmermeer

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Haarlemmermeer
Haarlemmermeer wapen.png
Lambang Haarlemmermeer
LocatieHaarlemmermeer.png
Lokasi Haarlemmermeer
Katrangan cekak
Propinsi: Noord-Holland
Jembar: 185,28 km²
Padunung: 138.392 jiwa 1 Januari 2007
Situs wèb resmi: http://www.Haarlemmermeer.nl
Pulitik
Walikutha: Theo Weterings (parté VVD)

Haarlemmermeer iku gemeente ing propinsi Holland Lor, Walanda. Gemeente iki salah sijining kang gedhé dhéwé ing Holland Lor. Ing kéné ana Papan Anggegana Internasional Amsterdam Schiphol. Gemeente iki kutha krajané Hoofddorp lan Haarlemmermeer iku gemeente gedhé ing Walanda kang nduwé jeneng kutha krajan kang séjé karo jenengé gemeente.

Étimologi[besut | besut sumber]

Tembung "Haarlemmermeer" tegesé "Tlaga Haarlem" lan ngrujuk sawijining tlaga kang tau ana ing kéné lan saiki wis diasataké dadi polder.