Geminte

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Gemeente)

Geminte punika wangun tetembungan sajeroning basa Walanda ugi dipundadosaken wangun jeneng pambagian administratif. tembung geminte arupa tembung ing babagan ngèlmu tata nagara. Sajeroning basa Indonésia tembung punika kirang langkung saged dipunterjemahake minangka "kotamadya". Ing mangsa jaman kolonial Walanda, wangun kotamadya ugi saged kasebat geminte, lan pamimpinipun kasebat burgemeester (walikota).

Sasanèsipun kotamadya, geminte ugi saged kasebat utawi saged diounartikake minangka jemaah Greja.

Tembung mau sasanésipun dimupangatake ing Walada ugi naté dipunginakake ing tilas jajahan Walanda antaraipun Indonésia, Bèlgi, lan Suriname.