Limburg (Walanda)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
"Limburg" kaalihaké mréné. Kanggo provinsi ing Bèlgi, pirsani Limburg (Bèlgi).

Provinsi Limburg dumunung ing kidul Walanda. Kutha krajané ya iku Maastricht. Kutha-kutha wigati liyané ya iku Geleen, Heerlen, Sittard, Venlo lan Venray. Padunungé watara 1,14 yuta jiwa.

Ing Bèlgi uga ana provinsi Limburg. Sadurungé kamardikan Bèlgi taun 1830, iki uga péranganing provinsi Limburg sing gedhé.

Pamérangan wewengkon administrasi[besut | besut sumber]

Provinsi Limburg kapérang dadi 62 wewengkon administrasi kaya mau ing ngisor iki:

Cithakan:Provinsi Nèderlan


Cithakan:Nèderlan-stub