Maastricht

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gemeente Maastricht
Flag of Maastricht.svg Coat of arms of Maastricht.png
Gendéra Maastricht Lambang Maastricht

LocatieMaastricht.png

Maastricht ing Walanda

Katrangan cekak
Provinsi: Limburg
Jembar: 60,06 km²
Padunung: 121.050 (31 December 2011)
Situs wèb resmi: http://www.maastricht.nl
Pulitik
Burgemeester (Walikutha): Onno Hoes

Maastricht iku sawijining gemeente lan uga kutha krajan provinsi Limburg ing Walanda. Kutha iki padunungé ana 121.050 jiwa (1 Janurai 2012) lan ambané ana 60,06 km².

Sajarah kutha Maastricht iki wis lawas banget. Kutha iki diadegaké déning bangsa Romawi ing pinggir Kali Maas in sakiwa-tengené taun 1 lan diwèhi jeneng Mosa Traiectum. Jeneng ing basa Latin iki tegesé: "papan panyabrangan kali Maas". Jeneng iki pungkasané dicekak ing basa Walanda dadi Maastricht lan dienggo nganti sepréné. Maastricht uga nduwé sawijining univèrsitas negeri sing diarani Universiteit Maastricht.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Maastricht&oldid=972711"