Maastricht

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gemeente Maastricht
Flag of Maastricht.svg Coat of arms of Maastricht.png
Gendéra Maastricht Lambang Maastricht

LocatieMaastricht.png

Maastricht ing Walanda

Katrangan cekak
Provinsi: Limburg
Jembar: 60,06 km²
Padunung: 121.050 (31 December 2011)
Situs wèb resmi: http://www.maastricht.nl
Pulitik
Burgemeester (Walikutha): Onno Hoes

Maastricht iku sawijining gemeente lan uga kutha krajan provinsi Limburg ing Walanda. Kutha iki padunungé ana 121.050 jiwa (1 Janurai 2012) lan ambané ana 60,06 km².

Sajarah kutha Maastricht iki wis lawas banget. Kutha iki diadegaké déning bangsa Romawi ing pinggir Kali Maas in sakiwa-tengené taun 1 lan diwèhi jeneng Mosa Traiectum. Jeneng ing basa Latin iki tegesé: "papan panyabrangan kali Maas". Jeneng iki pungkasané dicekak ing basa Walanda dadi Maastricht lan dienggo nganti sepréné. Maastricht uga nduwé sawijining univèrsitas negeri sing diarani Universiteit Maastricht.