Maastricht

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Gemeente Maastricht
Flag of Maastricht.svg Coat of arms of Maastricht.png
Gendéra Maastricht Lambang Maastricht

LocatieMaastricht.png

Maastricht ing Walanda

Katrangan cekak
Provinsi: Limburg
Jembar: 60,06 km²
Padunung: 121.050 (31 December 2011)
Situs wèb resmi: http://www.maastricht.nl
Pulitik
Burgemeester (Walikutha): Onno Hoes

Maastricht iku sawijining gemeente lan uga kutha krajan provinsi Limburg ing Walanda. Kutha iki sing ndunungi ana 121.050 jiwa (1 Janurai 2012) lan ambané ana 60,06 km².

Sajarah kutha Maastricht iki wis lawas banget. Kutha iki diadegaké déning bangsa Romawi ing pinggir Kali Maas in sakiwa-tengené taun 1 lan diwèhi jeneng Mosa Traiectum. Jeneng ing basa Latin iki tegesé: "papan panyabrangan kali Maas". Jeneng iki pungkasané dicekak ing basa Walanda dadi Maastricht lan dienggo nganti sepréné. Maastricht uga nduwé sawijining univèrsitas nagari sing diarani Universiteit Maastricht.