Holland Kidul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Provincie Zuid-Holland
Propinsi Holland Kidul
Flag Zuid-Holland.svg Arms Zuid-Holland.png
Gendéra Holland Kidul Lambang Holland Kidul
Zuid-Holland position.svg

Holland Kidul ing Walanda

Katrangan cekak
Kutha krajan Den Haag
Jembar:

 - Lemah
 - Banyu


... km²
... km²

Padunung

 - Cacah
 - Kapadhetan


3.502.595 jiwa (30 November 2009)
.../km²

Gemeente 73
Babagan administratif

2011-P08-Zuid-Holland-b54.jpg

Holland Kidul utawa Zuid-Holland ing basa Walanda iku propinsi ing Walanda. Kutha krajané ya iku Den Haag. Tlatah iki kalebu salah sawijining tlatah sing padhet dhéwé sadonya. Propinsi iki jembaré 3403 km2 lan padunungé cacahé 3.502.595 jiwa (30 November 2009), déné Holland Kidul iku propinsi sing gedhé dhéwé miturut cacahé padunung sa-Walanda. Kutha sing gedhé dhéwé iku Rotterdam. Holland Kidul awatesan karo Zeeland ing sisih kidul, Holland Lor ing sisih lor, Brabant Lor ing sisih kidul-wétan. Sadurungé taun 1840, Holland Lor lan Kidul iki siji propinsi lan jenengé Holland. Ing sisih kulon Holland Kidul awatesan karo Segara Lor.

Babagan administratif[besut | besut sumber]

Holland Kidul iku wiwit 2011 dipérang dadi 72 gemeente.

Propinsi Holland Kidul, gemeente-gemeente (2011).
Pratélan gemeente-gemeente ing Holland Kidul taun, 2011

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Holland_Kidul&oldid=1024137"