Gouda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gemeente Gouda
Flag of Gouda.png Wapen-gouda.gif
Gendéra Gouda Lambang Gouda

LocatieGouda.png

Gouda ing Walanda

Katrangan cekak
Propinsi: Zuid-Holland
Jembar: 18,1 km²
Padunung: 70.959 (1 November 2007)
Situs wèb resmi: http://www.Gouda.nl
Pulitik
Burgemeester (Walikutha): Wim Cornelis

Gouda iku gemeente ing propinsi Zuid-Holland utawa Holland Kidul, Walanda. Gouda iki misuwur déning kéjuné sing diarani Goudse kaas ing basa Walanda. Banjur ing kutha iki uga diprodhuksi lilin, pipa saha sawijining panganan Walanda sing diarani stroopwafel.

Saliyané iku ing Gouda saben dina Slasa kapindho ing sasi Desember ana prastawa kaarsjesavond utawa "wengi lilin". Ing dina wengi iku listrik sakutha dipatèni lan dienggo lilin. Banjur walikuthané macakaké tèks saka Injil Lukas. Banjur wit Cemara Natal diuripaké cahyané, sawisé listrik diuripaké manèh lan wong-wong padha mangan sop ercis.

Cemara Natalé saben taun disumbang déning kutha kembar Kongsberg ing Norwegia.

Latar wuri[besut | besut sumber]

Propinsi Holland Kidul sing papané ana ing kuloné Walanda iku saka 12 propinsi Walanda lan sing cacahé padunungé gedhé dhéwé. Propinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 86 gemeente. Ing Walanda gemeente iku pérangan administratif sangisoring propinsi. Dadi propinsi iku antara nagara lan gemeente.

Jaman mbiyèn kabèh panggonan iku uga gemeente ing Walanda. Saka désa cilik nganti kutha krajan. Nanging saiki wis ora mengkono manèh. Akèh panggonan sing digabung dadi siji supaya olèh gemeente sing ukurané sedheng.

Pranala jaba[besut | besut sumber]


 
Gemeente ing provinsi Holland Kidul (Zuid-Holland)
Gendéra provinsi Zuid-Holland

Alblasserdam · Albrandswaard · Alphen aan den Rijn · Barendrecht · Binnenmaas · Bodegraven-Reeuwijk · Brielle · Capelle aan den IJssel · Cromstrijen · Delft · Den Haag · Dordrecht · Giessenlanden · Goeree-Overflakkee · Gorinchem · Gouda · Hardinxveld-Giessendam · Hellevoetsluis · Hendrik-Ido-Ambacht · Hillegom · Kaag en Braassem · Katwijk · Korendijk · Krimpen aan den IJssel · Krimpenerwaard · Lansingerland · Leerdam · Leiden · Leiderdorp · Leidschendam-Voorburg · Lisse · Maassluis · Midden-Delfland · Molenwaard · Nieuwkoop · Nissewaard · Noordwijk · Noordwijkerhout · Oegstgeest · Oud-Beijerland · Papendrecht · Pijnacker-Nootdorp · Ridderkerk · Rijswijk · Rotterdam · Schiedam · Sliedrecht · Strijen · Teylingen · Vlaardingen · Voorschoten · Waddinxveen · Wassenaar · Westland · Westvoorne · Zederik · Zoetermeer · Zoeterwoude · Zuidplas · Zwijndrecht

Walanda | Daftar provinsi Walanda | Daftar Kutha Walanda
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gouda&oldid=1032517"