Alblasserdam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gemeente Alblasserdam
Flag of Alblasserdam.gif Coat of arms of Alblasserdam.png
Gendéra Alblasserdam Lambang Alblasserdam

LocatieAlblasserdam.png

Alblasserdam ing Walanda

Katrangan cekak
Provinsi: Zuid-Holland
Jembar: 9,96 km²
Padunung: 18.771 jiwa (1 November 2007)
Situs wèb resmi: http://www.alblasserdam.nl
Pulitik
Walikutha: L.Huizer

Alblasserdam iku gemeente ing provinsi Holland Kidul, Walanda. Kutha utawa gemeente iki sing ndunungi kira-kira 19.000 jiwa lan ambané 9,96 km2.

Sajarah[besut | besut sumber]

Alblasserdam papané ana ing salah sijining kali ing Éropah sing kebak dilayar prau lan baita. Sajarah Alblasserdam iku suwé banget lan wiwité ing abad kaping 13. Jeneng gemeente iki kapisan ditulis ing sawijining kronik Melis Stoke saka taun 1299, nanging sajatiné resmi gemeente iki lagi diyasa ing taun 1447. Sadurungé iku pérangan saka Oud-Alblas. Tengah kutha Alblasserdam ing 11 Mèi 1940 rusak banget déning Perang Donya II. Begjané dalan Kerkstraat sing historis lan tanggul sing kas cedhak kali De Noord isih lestari.

Ing sajarah Alblasserdam, banyu iku mainaké peran gedhé. Amarga cedhak kali, Alblasserdam dadi akèh industriné. Ing sisih liya, antara taun 1350 lan 1821, Alblasserdam lan saubengé, kebanjiran ping 32. Nalika musibah banjir taun 1953, Alblasserdam uga kena. Ing awal abad kaping 21, banyu wis ora dadi ancaman langsung manèh amarga wis digaé tanggul sing luwih kuwat lan apik.


 
Gemeente ing provinsi Holland Kidul (Zuid-Holland)
Gendéra provinsi Zuid-Holland

Alblasserdam · Albrandswaard · Alphen aan den Rijn · Barendrecht · Binnenmaas · Bodegraven-Reeuwijk · Brielle · Capelle aan den IJssel · Cromstrijen · Delft · Den Haag · Dordrecht · Giessenlanden · Goeree-Overflakkee · Gorinchem · Gouda · Hardinxveld-Giessendam · Hellevoetsluis · Hendrik-Ido-Ambacht · Hillegom · Kaag en Braassem · Katwijk · Korendijk · Krimpen aan den IJssel · Krimpenerwaard · Lansingerland · Leerdam · Leiden · Leiderdorp · Leidschendam-Voorburg · Lisse · Maassluis · Midden-Delfland · Molenwaard · Nieuwkoop · Nissewaard · Noordwijk · Noordwijkerhout · Oegstgeest · Oud-Beijerland · Papendrecht · Pijnacker-Nootdorp · Ridderkerk · Rijswijk · Rotterdam · Schiedam · Sliedrecht · Strijen · Teylingen · Vlaardingen · Voorschoten · Waddinxveen · Wassenaar · Westland · Westvoorne · Zederik · Zoetermeer · Zoeterwoude · Zuidplas · Zwijndrecht

Walanda | Daftar provinsi Walanda | Daftar Kutha Walanda