Stroopwafel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Stroopwafel
Stroopwafels 01.jpg
A plate of stroopwafels
Jeneng liyanéSyrup waffle, treacle waffle, caramel waffle[1]
JinisWaffle
Panggonan asalNetherlands
Tlatah utawa prajaGouda, South Holland
DigawéGerard Kamphuisen[1]
Woworan pokokBatter: flour, butter, brown sugar, yeast, milk, eggs
Filling: syrup, brown sugar, butter, cinnamon
Buku masakan: Stroopwafels  Médhia: Stroopwafel

A stroopwafel ( Dutch pronunciation: [ˈStroːpˌʋaːfəl] (pra=|Babagan swara iki  ; secara harfiah " syrup waffle ") minangka olahan cookie wafer sing digawe saka rong lapisan adonan panggang kang tipis sing diisi karo karamel . Kaping pisanan digawe ing kutha Walanda ing Gouda, stroopwafel populer ing saindenging Walanda lan tilas Kekaisaran Walanda[butuh sitiran] lan minangka masakan Walanda sing kawentar.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "Gouda Stroopwafels (Syrup Waffles & Cookies)". Gouda Original.