Dentawyanjana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Dentawyanjana inggih punika carakan utawi urut-urutaning aksara Jawa[1]. Miturut panalitènipun para sarjana ing jaman rumiyin, aksara Jawa punika asalipun saking aksara Dévanagari[1]. Manawi miturut cariyosipun Babad Jawi, aksara Jawa punika saking dongèng Dora-Sembada ing jamanipun Ajisaka[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c "Dentawyanjana", Mulyani, Hesti. Kaca 3-4. 2011.