Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

iku salah siji aksara swara sajeroning aksara Jawa hanacaraka kang nglambangaké vokal [o] lan kanggo nulisaké tembung serapan saka aksara liya. Minangka aksara swara, aksara I bisa dipasangi sandhangan kaya déné cecak utawa layar, nanging ora bisa dadi pasangan.

Aksara swara liyané yaiku: a, u, é, lan i. Aksara re (kang diarani pa cerek) lan le (kang diarani nga lelet) uga diarani aksara swara amarga ing basa Sangskreta "re" lan "le" kang tinulis lan iku kaanggep aksara swara.

Deleng uga[besut | besut sumber]