Pratélaning lambang kembang ing Indonésia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Rafflesia arnoldi salah satunggaling flora ing Indonésia

Pratélan flora identitas provinsi ing Indonésia inggih punika satunggaling pratélan wontenipun jinis sadaya nama-nama tuwuhan ingkang kasebar wonten ing sadaya wewengkon nusantara, mliginippun ingkang wonten ing 34 wewengkon provinsi ing Indonésia, ingkang dipunwiwiti saking tuwuhan ingkang dipunlindhungi ngantos tuwuhan ingkang kalebet jinis tuwuhan endemik. Ing ngandhap punika inggih pratélan flora identitas provinsi ing Indonésia ingkang kalebet saperanganipun flora ingkang radi arang kapanggih malih kawontenanipun ing Indonésia.

Kembang Nasional Indonésia[besut | besut sumber]

Wonten tigang jinis kembang nasional ingkang dipuntemtokaken déning pamaréntah kanthi ancasipun saged makili karakteristik bangsa lan nagara Indonésia. Lan Indonésia piyambak gadhah tigang kembang nasional ingkang dipuntemtokaken saking Dudutan Présidhèn Indonésia Nomor 4/1993.[1] Spesies kembang ingkang dipuntemtokaken dados kembang nasional saking kaputusan kasebat inggih punika:

  • Kembang mlati (Jasminum sambac) ingkang dados Puspa Bangsa[2].
  • Kembang anggrek bulan (Phalaenopsis amabilis) ingkang dados Puspa Pesona[3].
  • Kembang patma raksasa (Rafflesia arnoldii) ingkang dados Puspa Langka[3].

==Flora Identitas Provinsi ing Indoensia]] Ing ngandhap punika inggih pratélan flora identitas provinsi ing Indonésia dhedhasar Dudutan Mantri pedoman peneapan iDalam Negeri Nomor 48 Taun 1989 tangal 1 September 1989 ngengingi pedopan kanggé netepaken identitas flora lan fauna laladan:

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Naskah Keputusan Presiden Nomor 4/1993
  2. Balai Kliring Keanekaragaman Hayati Nasional: Puspa Bangsa: Melati. Dipunundhuh tanggal 9 Pebruari 2013.
  3. a b IWF: Daftar Maskot Nasional Flora. Dipunundhuh tanggal 9 Pebruari 2013.
  4. "Michelia champaca". Prosea. Dijupuk 2013-02-09. 
  5. "Cananga odorata". Prosea. Dijupuk 2013-02-09. 
  6. "Morus macroura". Prosea. Dijupuk 2013-02-09. 
  7. "Oncosperma tigillarium". Prosea. Dijupuk 2013-02-09. 
  8. "Piper betle". Prosea. Dijupuk 2013-02-09. 
  9. "Cyrtostachys renda". Prosea. Dijupuk 2013-02-09. 
  10. "Lansium domesticum". Prosea. Dijupuk 2013-02-09. 
  11. "Amorphophallus titanum". Prosea. Dijupuk 2013-02-09. 
  12. "Palaquium rostratum". Prosea. Dijupuk 2013-02-09. 
  13. "Mirabilis jalapa". Prosea. Dijupuk 2013-02-09. 
  14. "Vatica bantamensis". Prosea. Dijupuk 2007-11-04. 
  15. "Salacca edulis". Prosea. Dijupuk 2007-11-04. 
  16. "Bouea macrophylla". Prosea. Dijupuk 2007-11-04. 
  17. "Michelia alba". Prosea. Dijupuk 2007-11-04. 
  18. "Stelechocarpus burahol". Prosea. Dijupuk 2007-11-04. 
  19. "Polyanthes tuberosa". Prosea. Dijupuk 2007-11-04. 
  20. "Shorea stenoptera". Prosea. Dijupuk 2007-11-04. 
  21. "Mangifera casturi". Prosea. Dijupuk 2007-11-04. 
  22. "Nephelium lappaceum". Prosea. Dijupuk 2007-11-04. 
  23. "Coelogyne pandurata". Prosea. Dijupuk 2007-11-04. 
  24. "Ficus minahasae". Prosea. Dijupuk 2007-11-04. 
  25. "Vitex cofassus". Prosea. Dijupuk 2007-11-04. 
  26. "Diospyros celebica". Prosea. Dijupuk 2007-11-04. 
  27. "Dendrobium utile". Prosea. Dijupuk 2007-11-04. 
  28. "Elmerrillia ovalis". Prosea. Dijupuk 2007-11-04. 
  29. "Borassus flabellifer". Prosea. Dijupuk 2007-11-04. 
  30. "Dysoxylum densiflorum". Prosea. Dijupuk 2007-11-04. 
  31. "Diospyros macrophylla". Prosea. Dijupuk 2007-11-04. 
  32. "Santalum album". Prosea. Dijupuk 2007-11-04. 
  33. "Dendrobium phalaenopsis". Prosea. Dijupuk 2007-11-04. 
  34. "Syzygium aromaticum". Prosea. Dijupuk 2007-11-04. 
  35. "Pometia pinnata". Prosea. Dijupuk 2007-11-04. 
  36. "Pandanus conoideus". Prosea. Dijupuk 2007-11-04.