Kabupatèn Karo

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Kabupaten Karo)
Kabupatèn Karo
120px
Lambang Karo
Motto: "---"
275px
Dina Dadi: ---
Kutha krajan: Kabanjahe
Bupati: Daulat Daniel Sinulingga
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

2.127,25 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

13 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 276.763 jiwa
+/- 130 jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Batak, wong Melayu lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindhu lan Buddha
Basa: Basa Batak lan Basa Indonésia

Kabupatèn Karo iku kabupatèn ing Propinsi Sumatra Lor, kutha Kabanjahe iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané : ---, --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 2.127,25 km² utawa --- hèktar.

Geografis[besut | besut sumber]

2° 50' nganti 3° 19' Lintang lor lan 97° 55' nganti 98° 38' Bujur wétan

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Karo ketata jroning 13 kacamatan, --- kalurahan lan --- désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Barusjahe
  2. Berastagi
  3. Juhar
  4. Kabanjahe
  5. Kuta Buluh
  6. Laubaleng
  7. Mardinding
  8. Merek
  9. Munte
  10. Payung
  11. Simpang Empat
  12. Tiga Binanga
  13. Tiga Panah

Karajan Karo[besut | besut sumber]

Ing tlatah Karo iki mbiyèn tau ana 5 karajan ya iku:

  1. Karajan Sibayak Lingga (iki asale marga Karo-Karo Sinulingga)
  2. Karajan Sibayak Sarinembah (iki asale marga Sembiring Meliala)
  3. Karajan Sibayak Suka (asale marga Ginting Suka)
  4. Karajan Sibayak Barusjahe (asale marga Karo-Karo lan Barus)
  5. Karajan Sibayak Kutabuluh (asale marga Perangin-angin)

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Sumatra Lor

Cithakan:Kabupatèn Karo


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabupatèn_Karo&oldid=1036045"