Blimbing wuluh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Blimbing Wuluh)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Blimbing wuluh
Averrhoa bilimbi ripe.JPG
Woh blimbing wuluh
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Oxalidales
Famili: Oxalidaceae
Génus: Averrhoa
Spésies: A. bilimbi
Jeneng binomial
Averrhoa bilimbi
L.
Wit blimbing wuluh

Blimbing wuluh iku sajinising blimbing sing dikira asalé saka kapuloan Maluku, lan ditangkarake sarta thukul bébas ing Indonésia, Filipina, Sri Lanka lan Myanmar. Wohé sing rasané asem asring dipigunakaké kanggo bumbu masakan, campuran ramuan jamu lan digawé manisan. Woh- wohan iki duwèni rasa kang kecut. Blimbing wuluh duwèni kembang kang warnanè abang semu wungu.

Jeneng lokal[besut | besut sumber]

Deleng Uga Woh-wohan


Cithakan:Tetuwuhan-obat-stub