Persegres Gresik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Persegres Gresik
Logo Persegres
Nama lengkap Persegres Gresik
Julukan Laskar Joko Samudro atau Gres-U-Jos
Diadegaké 2 Desember 2005
Stadion Stadion Petrokimia, Gresik
(Kapasitas: 25.000)
Ketua Umum Dr. Ir. Sambari Halim R. M. Si
Manajer Thorriq Majiddanor
Pelatih Djoko Susilo
Liga Liga Super Indonésia
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum tandang

Persegres Gresik ya iku klub sepak bola Indonésia kang markasé ana ing Gresik, Jawa Timur. Klub kang dikenal kanthi jejuluk Laskar Joko Samudro iki anduwèni kelompok pandukung fanatik kang jenenge Ultras Gresik. Rusa Bawean ya iku kewan utawa fauna identitas Kabupatèn Gresik. Kabeh parté kandang Gresik United dimainke ana ing Stadion Tri Dharma.

Klub iki diadhèkaké ana ing tanggal 2 Desember 2005 kados kasil gabungan saka bekas tim Divisi Utama, Petrokimia Gresik, kanthi tim Divisi II, Persegres Gresik lan wayah iki uga tetep usaha supaya bertahan ing divisi utama.[1]

Fauna Identitas (Maskot)[besut | besut sumber]

Fauna Identitas Kabupatèn Gresik ya iku Rusa Bawean, Rusa kang berasal asale saka Pulau Bawean Kabupatèn Gresik. Rusa Bawean sak liane dadi fauna identitas/ maskot Kabupatèn Gresik, uga kewan kebanggaan warga Gresik.

Skuat[besut | besut sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Indonésia GK Ade Mochtar
2 Indonésia DF Muhammad Kusen
3 Indonésia DF Lan Bastian
5 Indonésia DF Ade Suhendra
4 Indonésia DF Duani Pasatria
7 Indonésia MF David Faristian
8 Argèntina MF Claudio Pronetto
9 Indonésia MF Uston Nawawi (wakil kapten)
10 Argèntina MF Gustavo Chena
11 Indonésia MF Agus Indra Kurniawan Kapten
12 Indonésia GK Achmad Syaful Amry
13 Indonésia DF Alfian Habibi
15 Indonésia DF Anang Ma'ruf
16 Indonésia DF Rudianto
No. Pos. Jeneng
17 Indonésia FW Rahmat Rivai
19 Indonésia DF Wismoyo Widhistio
21 Indonésia FW M. Rizki Mirzamah
23 Australia DF Daniel Zeleny
24 Indonésia FW Mulham Arufin
26 Indonésia Arthur Frets Assa
27 Indonésia DF Kacung Khoirul
28 Indonésia MF Hafit Saliman
32 Argèntina FW Gaston Castano
33 Syria MF Marwan Sayedeh
42 Indonésia MF I Wayan Gangga Mudana
45 Indonésia DF Ponsianus Y. Mayona Amtop
55 Serbia DF Saša Zečević
77 Indonésia GK Hery Prasetyo

Transfer Putaran kaping-2[besut | besut sumber]

Mlebu[besut | besut sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
8 Argèntina MF Claudio Pronetto
17 Indonésia FW Rahmat Rivai
23 Australia DF Daniel Zeleny
No. Pos. Jeneng
42 Indonésia MF I Wayan Gangga Mudana
- Indonésia MF Hafit Saliman

Metu[besut | besut sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
- Indonésia DF Dani Marfelous Damangge
- Liberia MF James Koko Lomell
No. Pos. Jeneng
- Indonésia DF Mujib Riduan
- Indonésia DF Satyo Husodo
sumber:[2]

Cathetan Sikil[besut | besut sumber]

Pranala Njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Persegres_Gresik&oldid=1053900"