Ernst Boris Chain

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ernst Boris Chain
Ernst Boris Chain (1945)
Ernst Boris Chain (1945)
Miyos 19 June 1906
Berlin
Tilar donya 12 August 1979
Warga negara British
Kabangsan German
Bidhang Biochemistry
Kaahlian Penicillin
Notable awards Nobel Prize for Physiology or Medicine, 1945

Ernst Boris Chain (19 Juni 1906 wonten ing Berlin - 12 Agustus 1979 wonten ing Republik Irlandia) inggih punika salah satunggaling biokimiawan Inggris keturunan Jerman Yahudi.[1]

Bapak Ernst Chain rawuh saking Kekaisaran Rusia dhateng Jerman saperlu sinau kimia. Piyambakipun dumunung ing mrika, nikah kalih satunggaling wanita Berlin lan miwiti perusahaan manufaktur bahan kimia ingkang suksés. Nalika piyambakpun séda ing taun 1920, putranipun, Ernst taksih umur 14 taun. Ernst marisi kasuksésan kulawarganipun, ananging inflasi parah wonten ing Jerman (nalika punika Republik Weimar) ing taun 1923 lan 1924 mbrasta. Ananging kulawarga punika taksih saged ngirim Chain eném ing Universitas Friedrich Wilhelm. Wonten ing mrika, Chain milih-milih karier minangka pianis konser kanthi tumemen lan piyambakipun asring ngawontenaken pertunjukan ing masyarakat. Piyambakipun pikantuk gelar Ph.D. ing taun 1930.[1]

Chain sampun nyinaoni biokimia enzim, lan piyambakipun nglajengaken panalitén wonten ing bidang punika dumugi Adolf Hitler dados Reichskanzler ing taun 1933. Éwadéné lair wonten ing Berlin lan sampun dipunnaturalisasikaken, Chain sadhar bilih minangka Rusia berdarah Yahudi ingkang nganut paham politik sayap kiri, piyambakipun kagungan kesempatan ingkang langkung saé wonten ing papan sanés. Piyambakipun nuju ing Britania Raya sasampunipun Hitler dados panguwasa. Ananging, wonten ing taun salajengipun piyambakipun boten saged mbekta ibu kaliyan sadhérékipun ing luar negri; ibunipun séda ing kamp konsentrasi Nazi, lan sadhérékipun ical.[2]

Punika sebabipun Chain boten naté manggihaken karya Alexander Fleming babagan penisilin minangka bagéyan saking risétipun ingkang langkung ageng babagan antibiotika lan enzim sesarengan kaliyan Howard Walter Florey, Baron Florey. Ingkang manggihaken bilih sajatosipun penisilin punika sanés enzim, lan Chain "menghipotesisaken" strukturipun -- lajeng dipunbuktikaken lumantar kristalografi sinar X déning Dorothy Mary Hodgkin. Nalika taun 1945, sesarengan kaliyan Alexander Fleming lan Howard Florey, piyambakipun menangaken Hadhiah Nobel ing bidang Fisiologi utawi Kedokteran.[3]

Rumiyin Ernst Chain gampil éwah pribadinipun lan kadang kala pemberontak, lan piyambakipun boten remen kaliyan perkembangan pasca perang wonten bidangipun ing Inggris. Kaliyan garwanipun, biokimiawati Anne Beloff, lan anak-anakipun, piyambakipun pindhah ing Italia saperlu mandégani Pusat Penelitian Internasional kanggé Mikrobiologi Kimia, pusat kapisanan kanggé studi antibiotik. Pungkasan, piyambakipun kondur dhateng Inggris nalika taun 1961 lan pikantuk jabatan profesor biokimia wonten ing Imperial College, London.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b [1]
  2. ^ [2]
  3. ^ [3]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]



Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ernst_Boris_Chain&oldid=836098"