Robert Koch

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Robert Koch
RobertKoch cropped.jpg
Miyos (1843-12-11)11 Dhésèmber 1843
Clausthal, Krajan Hanover
Tilar donya 27 Mèi 1910(1910-05-27) (umur 66)
Baden-Baden, Grand Duchy of Baden
Bidhang Microbiologi
Lembaga Imperial Health Office, Berlin, University of Berlin
Lulusan saking University of Göttingen
Doktoral advisor Friedrich Gustav Jakob Henle
Kaahlian Pamanggihan bakteriologi
Koch's postulates of germ theory
Isolasi anthrax, tuberkulosis lan kolera
Dipunpangaruhi Friedrich Loeffler
Notable awards Bebungah Nobel bidang Kadhokteran (1905)

Heinrich Hermann Robert Koch (lair 11 Dhésèmber 1843 – pati 27 Mèi 1910 ing yuswa 66 taun) punika satunggiling dhokter Jerman. Panjenenganipun dados misuwur sasampunipun pamanggihan anthrax bacillus (1877), tubercle bacillus (1882), lan kolera bacillus (1883) lan pangembangan postulat Koch. Panjenenganipun dipun paringi Bebungah Nobel bidhang Fisiologi utawi Kadhokteran taun 1905 lan dipun anggep minangka pangadeg bakteriologi.


Panjenenganipun tilar donya ing Baden-Baden, Jerman.




Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Robert_Koch&oldid=1089642"