Robert Koch

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Robert Koch
RobertKoch cropped.jpg
Lair (1843-12-11)11 Dhésèmber 1843
Clausthal, Krajan Hanover
Pati 27 Mèi 1910(1910-05-27) (umur 66)
Baden-Baden, Grand Duchy of Baden
Alma mater University of Göttingen
Kondhang ing Pamanggihan bakteriologi
Koch's postulates of germ theory
Isolasi anthrax, tuberkulosis lan kolera
Bebungah Bebungah Nobel babagan Kadhokteran (1905)
Karièr ngèlmiah
Babagan Microbiologi
Institutions Imperial Health Office, Berlin, University of Berlin
Juru pamrayogya dhoktoral Friedrich Gustav Jakob Henle
Kaprabawan Friedrich Loeffler

Heinrich Hermann Robert Koch (lair 11 Dhésèmber 1843 – pati 27 Mèi 1910 ing yuswa 66 taun) punika dhokter saking Jerman. Panjenenganipun misuwur awit manggih anthrax bacillus (1877), tubercle bacillus (1882), lan kolera bacillus (1883) lan ngembangaken postulat Koch. Panjenenganipun dipunparingi Bebungah Nobel babagan Fisiologi utawi Kadhokteran taun 1905 lan dipunanggep minangka pangadeg baktèriologi. Panjenenganipun tilar donya ing Baden-Baden, Jerman.