Robert Koch

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Robert Koch
RobertKoch cropped.jpg
Lair(1843-12-11)11 Dhésèmber 1843
Clausthal, Krajan Hanover
Pati27 Mèi 1910(1910-05-27) (umur 66)
Baden-Baden, Grand Duchy of Baden
Alma materUniversity of Göttingen
Kondhang ingPamanggihan bakteriologi
Koch's postulates of germ theory
Isolasi anthrax, tuberkulosis lan kolera
BebungahBebungah Nobel babagan Kadhokteran (1905)
Karièr ngèlmiah
BabaganMicrobiologi
InstitutionsImperial Health Office, Berlin, University of Berlin
Juru pamrayogya dhoktoralFriedrich Gustav Jakob Henle
KaprabawanFriedrich Loeffler

Heinrich Hermann Robert Koch (lair 11 Dhésèmber 1843 – pati 27 Mèi 1910 ing umur 66 taun) punika dhokter saking Jerman. Panjenenganipun misuwur awit manggih anthrax bacillus (1877), tubercle bacillus (1882), lan kolera bacillus (1883) lan ngembangaken postulat Koch. Panjenenganipun dipunparingi Bebungah Nobel babagan Fisiologi utawi Kadhokteran taun 1905 lan dipunanggep minangka pangadeg baktèriologi. Panjenenganipun tilar donya ing Baden-Baden, Jerman.