Alexander Fleming

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Alexander Fleming
Alexander-fleming.jpg
Miyos (1881-08-06)6 Agustus 1881
Lochfield, Ayrshire, Scotland
Tilar donya 11 Maret 1955(1955-03-11) (umur 73)
London, England
Warga negara United Kingdom
Kabangsan Scottish
Bidhang Bacteriology, immunology
Lulusan saking Royal Polytechnic Institution; St Mary's Hospital Medical School
Kaahlian Discovery of penicillin
Notable awards Nobel Prize in Physiology or Medicine (1945)
Tapak asma
Alexander Fleming's signature

Alexander Fleming ya iku penemu penisilin.[1] Dhèwèké lair ing kutha Lochfield, Skotlandia, nalika tanggal 6 Agustus 1881.[1] Fleming sekolah ing Louden Moor School, Darvel School, lan akademik Klimarnock sadurungé pungkasané ngalih kanggo nerusaké kuliahé ing politèknik.[1] Sawise ngrampungaké sekolahé, Fleming nyambut gawé ana ing ing perusahaan pelayaran nanging dhèwèké ora seneng marang gawéan sji iku.[1] Iku sebabé, nalika dhèwèké éntuk warisan saka salah siji seduluré, dhèwèké metu saka pegawéan mau lan sinau kedhokteran ing Sekolah Kedhokteran Rumah Sakit St. Mary ing London.[1] Sawisé lulus, dhèwèké nyambut gawé ing panggonané Almroth Wrigh kang percaya yèn vaksinansi bisa nyegah lelara.[1] Nanging Fleming duwèni panyaruwé yèn ana cara liyané kango nambani infèksi.[1] Nalika taun 1922, Fleming kasil nemokaké gagasan manawa awaké manungsa ngandhut ènzim kang ana ing luh lan lendir irung kang bisa matèni baktèri-baktèri.[2] Taun 1928, Fleming nemokaké pinisilin.[2] Nalika iku dhèwèké prèinan nganti rong minggu, lan ninggalaké piring kang ana baktéri Staphylococcus’ ing bangku laboratoriumé.[2] Nalika iku dhèwèké lagi mbuktèkaké téori kesenengané ya iku lendir irung duwéni èfèk antibaktéri.[2] Sawisé dhèwèké bali, sawijining bunderan bening ana ing thukulan jamur werna kuning radha ijo mau.[2] Fleming tinggal dunya nalika tanggal 11 Maret 1955 amarga lara Jantung.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 25]
  2. ^ a b c d e f (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 26]
Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Alexander Fleming ing Wikimedia Commons.