Alexander Fleming

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Alexander Fleming
Alexander-fleming.jpg
Miyos 06 Agustus 1881
Lochfield, Ayrshire, Scotland
Tilar donya 11 Maret 1955 (umur 73)
London, England
Warga negara United Kingdom
Kabangsan Scottish
Bidhang Bacteriology, immunology
Lulusan saking Royal Polytechnic Institution; St Mary's Hospital Medical School
Kaahlian Discovery of penicillin
Notable awards Nobel Prize in Physiology or Medicine (1945)
Tapak asma
Alexander Fleming's signature

Alexander Fleming yaiku penemu penisilin. [1]Dheweke lair ing kutha Lochfield, Skotlandia, nalika tanggal 6 Agustus 1881. [1]Fleming sekolah ing Louden Moor School, Darvel School, lan akademik Klimarnock sadurunge pungkasane ngalih kanggo nerusake kuliahe ing politeknik. [1]Sawise ngrampungake sekolahe, Fleming nyambut gawe ana ing ing perusahaan pelayaran nanging dheweke ora seneng marang gawean sji kuwi. [1]Iku sebabe, nalika deweke entuk warisan saka salah siji sedulure, dheweke metu saka pegawean mau lan sinau kedhokeran ing Sekolah Kedhokteran Rumah Sakit St. Mary ing London. [1] Sawise lulus, dheweke nyambut gawe ing panggonane Almroth Wrigh kang percaya yen vaksinansi bisa nyegah lelara. [1]Nanging Fleming duweni panyaruwe yen ana cara liyane kango nambani infeksi. [1] Nalika taun 1922, Fleming kasil nemokake gagasan menawa awake manungsa ngandhut enzim kang ana ing luh lan lendir irung kang bisa mateni bakteri-bakteri. [2]Taun 1928, Fleming nemokake pinisilin. [2]Nalika kuwi dheweke preinan nganti rong minggu, lan ninggalake piring kang ana bakteri Staphylococcus’ ing bangku laboratoriume. [2]Nalika kuwi dheweke lagi mbuktekake teori kesenengane yaiku lendir irung duweni efek antibakteri. [2]Sawise dheweke bali, sawijining bunderan bening ana ing thukulan jamur werna kuning radha ijo mau. [2] Fleming tinggal dunya nalika tanggal 11 Maret 1955 amarga lara Jantung.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 25]
  2. ^ a b c d e f (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 26]
Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Alexander Fleming ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Alexander_Fleming&oldid=830250"