Alexander Fleming

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Alexander Fleming
Alexander-fleming.jpg
Miyos (1881-08-06)6 Agustus 1881
Lochfield, Ayrshire, Scotland
Tilar donya 11 Maret 1955(1955-03-11) (aged 73)
London, England
Warga negara United Kingdom
Kabangsan Scottish
Bidhang Bacteriology, immunology
Lulusan saking Royal Polytechnic Institution; St Mary's Hospital Medical School
Kaahlian Discovery of penicillin
Notable awards Nobel Prize in Physiology or Medicine (1945)
Tapak asma
Alexander Fleming's signature

Alexander Fleming ya iku penemu penisilin.[1] Dheweke lair ing kutha Lochfield, Skotlandia, nalika tanggal 6 Agustus 1881.[1] Fleming sekolah ing Louden Moor School, Darvel School, lan akademik Klimarnock sadurunge pungkasane ngalih kanggo nerusake kuliahe ing politeknik.[1] Sawise ngrampungake sekolahe, Fleming nyambut gawé ana ing ing perusahaan pelayaran nanging dheweke ora seneng marang gawéan sji iku.[1] Iku sebabe, nalika deweke entuk warisan saka salah siji sedulure, dheweke metu saka pegawéan mau lan sinau kedhokeran ing Sekolah Kedhokteran Rumah Sakit St. Mary ing London.[1] Sawise lulus, dheweke nyambut gawé ing panggonane Almroth Wrigh kang percaya yen vaksinansi bisa nyegah lelara.[1] Nanging Fleming duwéni panyaruwe yen ana cara liyane kango nambani infeksi.[1] Nalika taun 1922, Fleming kasil nemokake gagasan manawa awake manungsa ngandhut enzim kang ana ing luh lan lendir irung kang bisa mateni bakteri-bakteri.[2] Taun 1928, Fleming nemokake pinisilin.[2] Nalika iku dheweke preinan nganti rong minggu, lan ninggalake piring kang ana bakteri Staphylococcus’ ing bangku laboratoriume.[2] Nalika iku dheweke lagi mbuktekake teori kesenengane ya iku lendir irung duwéni efek antibakteri.[2] Sawise dheweke bali, sawijining bunderan bening ana ing thukulan jamur werna kuning radha ijo mau.[2] Fleming tinggal dunya nalika tanggal 11 Maret 1955 amarga lara Jantung.[2]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 25]
  2. ^ a b c d e f (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 26]
Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Alexander Fleming ing Wikimedia Commons.