Françoise Barré-Sinoussi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Françoise Barré-Sinoussi
Lair (1947-07-30) 30 Juli 1947 (umur 70)
Paris, Prancis
Kabangsan Prancis
Babagan Virologi
Institusi Institut Pasteur
Misuwur amarga Menemukan virus HIV
Notable awards Nobèl babagan Kedhokteran dan Fisiologi (2008)

Françoise Barré-Sinoussi (lair ing Paris, 30 Juli 1947; umur 70 taun) inggih punika ahli virologi kabangsan Prancis, piyambakipun njabat dados dirèktur Unité de Régulation des Infections Rétrovirales wonten ing Institut Pasteur Paris, Prancis. Piyambakipun miyos wonten Paris, Prancis, Barré-Sinoussi piyambakipun bisa ngidèntifikasikaké HIV ingkang saged nyebabaken AIDS. Sesarengan kaliyan rekanipun, Luc Montagnier, piyambakipun angsal Nobèl babagan Kedhokteran utawa Fisiologi nalika taun 2008 amargi panemuanipun.[1]

Autobiografi[besut | besut sumber]

Françoise Barré-Sinoussi inggih punika putri saking pasangan Roger Sinoussi kaliyan Jeanine Fau. Nalika piyambakipun taksih alit, Barré wonten ten désa Auvergne, bagean tengah Perancis.[2] Nalika taun 1966, piyambakipun mlebet Fakultas Sains, Universitas Paris, amarga wonten pertimbangan biaya ingkang langkung murah tinimbang studi wonten ing babagan mèdis, supados boten ngabot-ngaboti kulawarga ingkang mbiayai kuliahipun. Barré-Sinoussi nglamar nyambut damel wonten ing Institur Pasteur, Marnela-Coquette nalika masa akir kuliah, nalika semanten ingkang dados dipimpin inggih punika Jean-Claude Chermann. Boten lami sasampunipun turut sarta, Chermann nawaraken kasempatan supados nglanjutaken studi S3. Nalika taun 1974, piyambakipun saged ngerampungaken studi S3 saking Fakultas Sains, Universitas Paris.

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Cithakan:Bebungah Nobèl Fisiologi utawa Kedhokteran