Francis Crick

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Francis Crick
FrancisHarryComptonCrick.jpg
Francis Crick
Lair 8 Juni 1916
Weston Favell, Northamptonshire, Inggris
Pati 28 Juli 2004(2004-07-28) (umur 88)
San Diego, California, AS
Jalaran pati Kanker usus
Padunungan Karajan Manunggal, Amérika Sarékat
Bangsa Inggris
Alma mater University College London
Univèrsitas Cambridge
Kondhang ing struktur DNA, consciousness
Bebungah Bebungah Nobel (1962)
Karièr ngèlmiah
Babagan Fisika, Biologi molekular
Institutions Institute for the Furtherment of Genetic Studies
Juru pamrayogya dhoktoral Max Perutz

Francis Harry Compton Crick (Northampton, Inggris, 8 Juni 191628 Juli 2004) punika ahli biologi Inggris. Ing taun 1949 Francis pikantuk gelar Ph.D. ing Univèrsitas Cambridge.

Ing awal taun 1950-an sesarengan kaliyan James Dewey Watson panjenenganipun nemokaken subtansi wujud DNA. Amargi panemonipun puniki, piyambakipun pikantuk Penghargaan Nobel ing Fisiologi utawi Kadhokteran sesarengan kaliyan Watson lan M.H.F. Wilkins.

Pranala njaba[besut | besut sumber]