Francis Crick

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Francis Crick
FrancisHarryComptonCrick.jpg
Francis Crick
Lair8 Juni 1916
Weston Favell, Northamptonshire, Inggris
Pati28 Juli 2004(2004-07-28) (umur 88)
San Diego, California, AS
Jalaran patiKanker usus
PadununganKarajan Manunggal, Amérikah Sarékat
BangsaInggris
Alma materUniversity College London
Univèrsitas Cambridge
Kondhang ingstruktur DNA, consciousness
BebungahBebungah Nobel (1962)
Karièr ngèlmiah
BabaganFisika, Biologi molekular
InstitutionsInstitute for the Furtherment of Genetic Studies
Juru pamrayogya dhoktoralMax Perutz

Francis Harry Compton Crick (Northampton, Inggris, 8 Juni 191628 Juli 2004) punika ahli biologi Inggris. Ing taun 1949 Francis pikantuk gelar Ph.D. ing Univèrsitas Cambridge.

Ing awal taun 1950-an sesarengan kaliyan James Dewey Watson panjenenganipun nemokaken subtansi wujud DNA. Amargi panemonipun puniki, piyambakipun pikantuk Penghargaan Nobel ing Fisiologi utawi Kadhokteran sesarengan kaliyan Watson lan M.H.F. Wilkins.

Pranala njaba[besut | besut sumber]