Francis Crick

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Francis Crick
Francis Crick
Francis Crick
Miyos 8 Juni 1916
Weston Favell, Northamptonshire, Inggris
Tilar donya 28 Juli 2004(2004-07-28) (umur 88)
San Diego, California, AS
Kanker usus
Dalem Karajan Manunggal, Amérika Sarékat
Kabangsan Inggris
Bidhang Fisika, Biologi molekular
Lembaga Institute for the Furtherment of Genetic Studies
Lulusan saking University College London
Univèrsitas Cambridge
Doktoral advisor Max Perutz
Kaahlian struktur DNA, consciousness
Notable awards Bebungah Nobèl (1962)
Agama Agnostic

Francis Harry Compton Crick (Northampton, Inggris, 8 Juni 191628 Juli 2004) punika ahli biologi Inggris. Ing taun 1949 Francis pikantuk gelar Ph.D. ing Univèrsitas Cambridge.

Ing awal taun 1950-an sesarengan kaliyan James Dewey Watson panjenenganipun nemokaken subtansi wujud DNA. Amargi panemonipun puniki, piyambakipun pikantuk Penghargaan Nobèl ing Fisiologi utawi Kadhokteran sesarengan kaliyan Watson lan M.H.F. Wilkins.

Pranala njaba[besut | besut sumber]