Charles Nicolle

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Charles Nicolle
Charles Nicolle
Charles Nicolle
Miyos 21 September 1866
Rouen
Tilar donya 28 Februari 1936
Kabangsan France Prancis
Bidhang Microbiology
Lulusan saking Institute Pasteur
Notable awards Bebungah Nobel Kedhokteran utawa Fisiologi nalika taun 1928.

Charles Jules Henri Nicolle (Rouen, 21 September 1866Tunis, 28 Februari 1936) inggih punika dhokter kaliyan mikrobiolog Prancis ingkang naté angsal Bebungah Nobel Kedhokteran utawa Fisiologi nalika taun 1928.

Piyambakipun putra saking dhokter, Eugène Nicolle, ingkang aktif wonten ing RS Rouen, piyambakipun sinau biologi saking bapanipun. Pindah saking Paris supados saged sinau wonten ing Institut Pasteur, sasampunipun nimba kawruh piyambakipun kundur Rouen malih nalika taun 1896 supados saged nyambut damel wonten ing laboratorium bakteriologi ingkang wonten ing tlatah mriku.

Nalika taun 1903 piyambakipun diangkat dados dirèktur wonten ing Lembaga Pasteur, jabatan punika dipuncepeng ngantos séda, taun 1936, piyambakipun nelasaken yuswa kanthi cara penelitèn wonten Tunisia.

Studi kaliyan riset[besut | besut sumber]

Prestasi utama Nicolle wonten ing bidang bakteriologi inggih punika:

Salaminipun gesang, Nicolle nyerat buku-buku non-fiksi kaliyan buku bakteriologi, karya-karyanipun inggih punika Le Destin des Maladies infectieuses; La Nature, Conception et morale biologiques; Responsabilités de la Médecine, kaliyan La Destinée humaine.

Pirsani Ugi[besut | besut sumber]

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Bebungah Nobel Fisiologi utawa Kedhokteran

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Charles_Nicolle&oldid=1059276"