Paul Ehrlich

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Paul Ehrlich
Miyos (14 March 1854-Cacad wedharan: Pralambang pada "{" ora kawruhan.-{{{day}}})Cacad wedharan: Pralambang pada "{" ora kawruhan., Cacad wedharan: Tembung "march" ora kawruhan.Cacad wedharan: Tembung "march" ora kawruhan.
Strehlen, Lower Silesia, German Kingdom of Prussia
Tilar donya 20 August 1915 (1915-08-21) (aged 61)
Bad Homburg, Hesse, Germany
Warga negara Germany
Bidhang Immunology
Kaahlian Autoimmunity
Notable awards Nobel Prize in Physiology or Medicine (1908)

Paul Ehrlich ya iku penemu kemoterapi.[1] Dheweke lair ing Strehlen, Jerman ing tanggal 14 Maret 1854.[1] Bapake ya iku Ismar Ehrlich lan ibune ya iku Rosa Weigert.[1] Nalika isih sekolah, dheweke ora patiya pinter.[1] Nanging biji basa Latin lan Matematikane rada apik.[1] Nalika kuliyah, bijine uga biyasa-biyasa.[1] Nanging kabeh mau ora amarga bodho nanging amarga wektu kanggo sinau kang mung sitik.[1] Dheweke kerep nggunakake wektune kanggo nyoba pirang-pirang zat warna kanggo ngelir jaringan awak kang isih urip.[1] Dheweke tansah kepengin nemokake sawijining barang kang bisa mateni bibit-bibit penyakit ing jero awak manungsa tanpa ngrusak jaringan awak.[1] Paul yakin manawa bibit penyakit mung bisa nyerap zat warna (kimia) tertemtu, kang yen bibit penyakit mau nyerap zat kimia tertemtu liyane, bibit penyakit mau bisa mati.[1]

Tetamban kanthi nggunakake zat kimia diarani kemoterapi.[2] Nalika umur 24 taun, Paul Ehrlich kasil anggone entuk gelar dhoktor nalika umur 24 taun.[2] Orang mung iku, ing taun 1908, dheweke entuk Bebungah Nobel ing bidhang Kedhokteran lan Fisiologi.[2] Paul Ehrlich pancen ilmuwan limpad.[2] Ehrlich tinggal donya nalika umur 61 taun ya iku tanggal 20 Agustus 1915 ing Bad Homburg, Jerman.[2]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 213]
  2. ^ a b c d e (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 214]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paul_Ehrlich&oldid=1013197"