Paul Ehrlich

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Paul Ehrlich
Lair (14 March 1854-Masalah pitembungan: Karakter tandha waca "{" ora dingertèni.-{{{day}}})Masalah pitembungan: Karakter tandha waca "{" ora dingertèni., Masalah pitembungan: Tembung "march" ora dingertèni.Masalah pitembungan: Tembung "march" ora dingertèni.
Strehlen, Lower Silesia, German Kingdom of Prussia
Pati 20 August 1915 (1915-08-21) (aged 61)
Bad Homburg, Hesse, Germany
Warga nagara Germany
Kondhang ing Autoimmunity
Wong tuwa(s) Masalah Lua ing package.lua larik 80: module 'Modul:TableTools' not found.
Bebungah Nobel Prize in Physiology or Medicine (1908)
Karièr ngèlmiah
Babagan Immunology

Paul Ehrlich ya iku penemu kemoterapi.[1] Dhèwèké lair ing Strehlen, Jerman ing tanggal 14 Maret 1854.[1] Bapake ya iku Ismar Ehrlich lan ibune ya iku Rosa Weigert.[1] Nalika isih sekolah, dhèwèké ora patiya pinter.[1] Nanging biji basa Latin lan Matematikane rada apik.[1] Nalika kuliyah, bijine uga biyasa-biyasa.[1] Nanging kabèh mau ora amarga bodho nanging amarga wektu kanggo sinau kang mung sitik.[1] Dhèwèké kerep nggunakake wektune kanggo nyoba pirang-pirang zat warna kanggo ngelir jaringan awak kang isih urip.[1] Dhèwèké tansah kepéngin nemu sawijining barang kang bisa matèni bibit-bibit lelara ing jero awak manungsa tanpa ngrusak jaringan awak.[1] Paul yakin manawa bibit lelara mung bisa nyerap zat warna (kimia) tinamtu, kang yèn bibit lelara mau nyerap zat kimia tinamtu liyané, bibit lelara mau bisa mati.[1]

Tetamban kanthi nggunakake zat kimia diarani kemoterapi.[2] Nalika umur 24 taun, Paul Ehrlich kasil anggoné éntuk gelar dhoktor nalika umur 24 taun.[2] Orang mung iku, ing taun 1908, dhèwèké éntuk Bebungah Nobel ing babagan Kedhokteran lan Fisiologi.[2] Paul Ehrlich pancen ilmuwan limpad.[2] Ehrlich tinggal donya nalika umur 61 taun ya iku tanggal 20 Agustus 1915 ing Bad Homburg, Jerman.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 213]
  2. ^ a b c d e [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 214]