Alfred Hershey

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Alfred Hershey
Alfred Hershey.jpg
Alfred D. Hershey in 1969
LairDhésèmber 4, 1908
Owosso, Michigan
PatiMay 22, 1997
BangsaUnited States
Alma materMichigan State University
Kondhang ingbacteriophages
BebungahNobel Prize in Physiology or Medicine in 1969
Karièr ngèlmiah
Babaganbacteriology
genetics

Alfred Day Hershey (Owosso, Michigan, 4 Dhésèmber 1908 - 22 Mèi 1997) punika satunggiling bakteriolog lan genetikawan Amérikah Sarékat. Sinau kimia lan pikantuk gelar dhoktor salebeting bakteriologi taun 1934 saking Univèrsitas Michigan. Ing taun 1950 panjenenganipun pindhah dhateng Carnegie Institute ing pérangan genetika ing Washington DC. kanggé karyanipun ing mekanisme replikasi virus lan struktur genetikanipun panjenenganipun nampi Penghargaan Nobel Fisiologi utawa Kadhokteran ing taun 1969 sesarengan kaliyan Salvador Luria lan Max Ludwig Henning Delbrück.