Alfred Hershey

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Alfred Hershey
Alfred Hershey.jpg
Alfred D. Hershey in 1969
Lair Dhésèmber 4, 1908
Owosso, Michigan
Pati May 22, 1997
Bangsa United States
Alma mater Michigan State University
Kondhang ing bacteriophages
Bebungah Nobel Prize in Physiology or Medicine in 1969
Karièr ngèlmiah
Babagan bacteriology
genetics

Alfred Day Hershey (Owosso, Michigan, 4 Dhésèmber 1908 - 22 Mèi 1997) punika satunggiling bakteriolog lan genetikawan Amérika Sarékat. Sinau kimia lan pikantuk gelar dhoktor salebeting bakteriologi taun 1934 saking Univèrsitas Michigan. Ing taun 1950 panjenenganipun pindhah dhateng Carnegie Institute ing pérangan genetika ing Washington DC. kanggé karyanipun ing mekanisme replikasi virus lan struktur genetikanipun panjenenganipun nampi Penghargaan Nobel Fisiologi utawa Kadhokteran ing taun 1969 sesarengan kaliyan Salvador Luria lan Max Ludwig Henning Delbrück.