Maurice Wilkins

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Maurice Wilkins
Maurice H F Wilkins.jpg
Maurice Wilkins
Lair (1916-12-15)15 Dhésèmber 1916
Pongaroa, Wairarapa,
New Zealand
Pati 5 Oktober 2004(2004-10-05) (umur 87)
Blackheath, London,
United Kingdom
Kondhang ing X-ray diffraction, DNA
Bebungah Nobel Prize in Physiology or Medicine (1962)
Karièr ngèlmiah
Babagan Physics, Molecular biology
Institutions Universitas California, Berkeley

Maurice Hugh Frederick Wilkins CBE FRS (15 Dhésèmber 19165 Oktober 2004) punika fisikawan Selandia Baru-Britania Raya ingkang nyambut damel ing proyèk bom atom ing Univèrsitas California salaminipun Perang Donya II. Wilkins salajengipun pindhah dhateng studi ngenani DNA lan nggaji Rosalind Elsie Franklin minangka asistèn. Kekalihipun nggarap studi difraksi sinar X ingkang nedahaken modhèl asli James D. Watson lan Francis Harry Compton Crick lepat. Kekalihipun nedahaken bilih modhèl roncèn dhobel ingkang salajengipun dipunmangertos leres cocog kaliyan data puniku. Kanthi alasan puniki, Wilkins nampi Penghargaan Nobel ing Fisiologi utawi Kadhokteran 1962 James Watson lan Francis Crick. Karya Rosalind Franklin piyambak ing mangsa ngajeng boten dipunakeni.

Pranala njawi[besut | besut sumber]