Fisikawan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Isaac Newton inggih punika tokoh revolusioner ingkang sampun nyengkuyung ngèlmu fisika modern dados èlmu pasti

.

Fisikawan inggih punika ilmuwan ingkang sampun nyengkuyung èlmu babagan fisika. Fisikawan punika naliti babagan fenomena fisik ingkang wonten ing cabang fisika, kados partikel sub-atom ngantos sipatipun sadaya materi wonten ing alam semesta (kosmologi).

Ètimologi[besut | besut sumber]

Asma utawa celukan "Fisikawan" punika dipunparingi saking filsuf Inggris, imam, sarta sajarawan èlmu pangetahuan William Whewell nalika taun 1840, wujud kultivator fisika.[1]

Bebungah[besut | besut sumber]

Bebungah ingkang paling saé kanggé para fisikawan inggih punika Penghargaan Nobel Fisika. Bebungah punika dipunparingaken awit taun 1901 déning Royal Swedish Academy of Sciences.

Daptar fisikawan ingkang kawentar[besut | besut sumber]

Gladri wonten ing ngandhap punika tokoh fisika ingkang sampun nyengkuyung èlmu fisika

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Online Etymology Dictionary". Etymonline.com. Dijupuk 2012-08-17. 

Pranal Njawi[besut | besut sumber]