Fisikawan

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Isaac Newton inggih punika tokoh revolusioner ingkang sampun nyengkuyung ilmu fisika modern dados èlmu pasti

.

Fisikawan inggih punika ilmuwan ingkang sampun nyengkuyung èlmu bidang fisika. Fisikawan punika naliti babagan fenomena fisik ingkang wonten ing cabang fisika, kados partikel sub-atom ngantos sipatipun sadaya materi wonten ing alam semesta (kosmologi).

Etimologi[besut | besut sumber]

Asma utawa celukan "Fisikawan" punika dipunparingi saking filsuf Inggris, imam, sarta sajarawan èlmu pangetahuan William Whewell nalika taun 1840, wujud kultivator fisika.[1]

Bebungah[besut | besut sumber]

Bebungah ingkang paling saé kangge para fisikawan inggih punika Penghargaan Nobel Fisika. Bebungah punika dipunparingaken awit taun 1901 déning Royal Swedish Academy of Sciences.

Daptar fisikawan ingkang kawentar[besut | besut sumber]

Galeri wonten ing ngandhap punika tokoh fisika ingkang sampun nyengkuyung èlmu fisika

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Online Etymology Dictionary". Etymonline.com. Retrieved 2012-08-17. 

Pranal Njawi[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Fisikawan&oldid=1013804"